Kunstmatige intelligentie en 5G bepalen de toekomst van innovatie

153
Kunstmatige intelligentie en 5G

CES 2020 Wraps: AI en 5G bepalen de toekomst van innovatie

Kunstmatige intelligentie en 5G  zijn de belangrijkste thema’s bij CES. “Deze week op CES illustreerde dat elk bedrijf echt een tech-bedrijf is,” zei Karen Chupka, uitvoerend vice-president, CES. “Wereldwijde technologie merken vermengd met niet-traditionele tech bedrijven om te laten zien hoe innovatie het bedrijfsleven in alle markten bevordert – en zo de weg vrijmaakt voor het komende decennium.”

Kunstmatige intelligentie en 5G op de voorgrond

CES 2020 omvatte het hele spectrum van transformatieve technologie die markten zal herdefiniëren en bedrijfsmodellen zal verschuiven, inclusief:

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie was dominant in de gehele beursvloer en zal de komende tien jaar een ‘key ingredient technology’ zijn. Bedrijven debuteerden met hun nieuwste kunstmatige intelligentie-oplossingen, waaronder Brunswick, Doosan, John Deere en Kyocera.

5G en mobiele connectiviteit

CES is de enige show waar het hele 5G-ecosysteem – de ruggengraat voor connectiviteit, transport, augmented en virtual reality, digitale gezondheid en meer – samenkomt. Carriers en mobiele operators, zoals Verizon, Sprint, AT&T, Nokia en Ericsson, demonstreerden de nieuwste ontwikkelingen in de snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van 5G.

Niet-traditionele technologiebedrijven bij CES

Niet-traditionele bedrijven gebruikten CES 2020 als platform om producten te lanceren. Impossible Foods keerde terug naar CES 2020 en debuteerde over zijn Impossible Pork; John Deere was te zien op de AI & Robotics Marketplace en andere bedrijven, zoals Bell, Delta Airlines, L’Oreal, NBCUniversal en Proctor & Gamble onthulden hoe zij hun bedrijven transformeren door middel van technologie.

Tech for Good

Innovatieve technologieën die op CES zijn gelanceerd en die het leven zullen veranderen en onze wereld zullen verbeteren. Digitale gezondheidstechnologieën waren een belangrijk thema, met vooruitgang op het gebied van digitale therapieën, wearables en patiëntmonitoring op afstand, aangezien digitale gezondheidskwesties zoals opioïdenafhankelijkheid, geestesziekten en chronische ziekten in de echte wereld aan de orde komen. De categorie Health & Wellness kende een stijging van bijna 25%, met meer dan 135 bedrijven op CES 2020, waaronder Humetrix en InBody.

De Smart Cities expositieruimte is in 2019 met bijna 25% uitgebreid, waarbij bedrijven en organisaties zoals het Department of Transportation, Hitachi en Siemens de aandacht vestigen op producten die de economie nieuw leven inblazen en gemeenschappen helpen om te overleven en te gedijen.

CTA werkte ook samen met de Wereldbankgroep op CES 2020 aan een Global Tech Challenge, waarbij bedrijven over de hele wereld werden opgeroepen om oplossingen te creëren die gericht zijn op drie belangrijke gebieden: gezondheid, ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en technologieën die gemeenschappen in staat stellen om veerkrachtig te zijn. De categorie Health Tech Challenge accepteert aanvragen tot 25 februari om vernieuwers in contact te brengen met zorgverleners in Oost-Afrika.

Eureka Park

CES 2020 was ook ’s werelds grootste startup evenement, met meer dan 1.200 bedrijven uit 46 landen in het Eureka Park, met ontwrichtende innovaties, het aantrekken van investeerders en grote merken. De technologieën die binnen Eureka Park worden onthuld zijn onder andere de Oval Home smart sensor die de temperatuur, het licht, de vochtigheid en de beweging in huis analyseert; Yoganotch, die de motion capture technologie toepast om gebruikers te helpen hun houdingen te verbeteren; en Caregiver Smart Solutions met sensoren die bewegingen en patronen bijhouden om zorgverleners gerust te stellen en patiënten thuis meer onafhankelijkheid te bieden.

“CES heeft de unieke mogelijkheid voor startende en jonge bedrijven om bekendheid te krijgen met grote wereldwijde merken”, zegt Mara Lewis, mede-oprichter en CEO, ID8 Innovation; lid, CTA Board of Industry Leaders. “De mogelijkheden voor durfkapitaal en groei zijn hier ongelooflijk. En de CES 2020 Diversity and Inclusion conference track was een geweldige ervaring!

Diversiteit

CES 2020 had een grote focus op diversiteit, met nieuwe programmering en partnerschappen. Het programma van de conferentie Innovation for All bestond uit chief diversity officers en leiders van Bosch, HP en Walmart, en verkende inclusieve manieren waarop D&I bijdraagt aan de bottom line, cultuur verschuift, anders aanwerft en investeert in diversiteit.

Reizen en toerisme

Delta Airlines was de eerste luchtvaartmaatschappij die bij CES als keynote optrad. Tijdens zijn toespraak beschreef Delta Air Lines CEO Ed Bastian de toekomstige wereld van het reizen door middel van technologie, waaronder AI, AR, biometrische beveiliging, slimme incentive programma’s en een nieuwe Parallel Reality ervaring, terwijl reizen meer op maat wordt gemaakt.

Transport en voertuigtechnologie

CES 2020 werd herzien om de toekomst van het vervoer te benadrukken. Negen van ’s werelds toonaangevende autofabrikanten, waaronder Audi, BMW, Daimler (Mercedes), FCA, Ford, Honda, Hyundai, Nissan en Toyota, en meer dan 150 autotechnologische exposanten onthulden het nieuwste op het gebied van aangesloten auto’s, zelfrijdende voertuigen en conceptwagens. De producten omvatten de Mercedes Vision AVTR concept car, Audi’s AI:ME en de Sony Vision S.

C Space

CES bracht contentmakers, Hollywood, de reclame- en muziekindustrieën, de media en toonaangevende CMO’s samen om de toekomst van merkmarketing en entertainment, inclusief streamingdiensten, te verkennen door middel van de terugkeer van C Space. Het 2020-programma omvatte meer dan 60 exposanten, waaronder AT&T Services, Comcast, Google, HP, Hulu, iHeart, NBC Universal, Pandora, Reddit, Roku, SiriuXM, Snap, Twitch, Turner, Univision en WWE.

Keynotes

Op het CES-stadium waren meer dan 1.100 sprekers aanwezig die belangrijke wereldwijde industrieën vertegenwoordigden, met inbegrip van de keynotes van Samsung President en CEO van de Consumer Electronics Division, dhr. Hyun-Suk Kim; Daimler Voorzitter Ola Källenius; Delta Air Lines CEO Ed Bastian; NBCUniversal Voorzitter van Advertising and Partnerships Linda Yaccarino; Quibi CEO Meg Whitman en Stichters Jeffrey Katzenberg; U.S. Secretary of Transportation Elaine L. Chao; Salesforce Chairman en co-CEO Marc Benioff; Unilever CEO Alan Jope; en Presidential Advisor, Ivanka Trump.

Bezoek het event online om de CES keynotes, SuperSessions en andere conferentieprogramma’s te bekijken.

“We hebben hier 40 CEO’s en bedrijfsdirecteuren ontvangen en meer dan de helft was voor het eerst op CES aanwezig”, aldus Nichole Jordan, Central Region Managing Partner, Grant Thornton; lid van de CTA Board of Industry Leaders. “Zoals we hebben gedebrieft, zeiden ze dat deze show – deze ervaring – hen helpt om hun bedrijven en hun toekomst opnieuw voor te stellen.”

CES, ’s werelds grootste en meest invloedrijke technische evenement, keert terug naar Las Vegas, 6-9 januari 2021. Bezoek CES.tech voor productaankondigingen, keynote en sessie video’s, b-roll beelden en meer.

Over CES

CES is het grootste en meest invloedrijke tech-evenement ter wereld – het bewijs voor baanbrekende technologieën en wereldwijde innovators. Dit is waar ’s werelds grootste merken zaken doen en nieuwe partners ontmoeten, en de scherpste innovatoren op het podium komen. CES is eigendom van en wordt geproduceerd door de Consumer Technology Association (CTA)®, en heeft alle aspecten van de technologiesector in zich. Lees meer op CES.tech en volg CES op sociaal gebied.

Lees ook:
automatica vakbeurs – visie van autonome productie

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.