3D print industrie gaat samenwerken

3D print industrie

Marktleiders in de 3D print industrie gaan samenwerken op de Brainport Industries Campus om schaalbare 3D print toepassingen te ontwikkelen

In de 3D print industrie lanceren oprichters uit de van Marketiger (Maikel de Wit) en Additive Center (Maarten van Dijk) AMcubator, een splinter nieuwe samenwerking om de ontwikkeling te versnellen van 3D geprinte onderdelen in hoge volumes. De samenwerking tussen de launching partners Royal DSM, Hexagon, AM-flow en AM solutions – a brand of the Rösler Group gaat resulteren in échte, schaalbare 3D print producten.

Additive Center en Marketiger, snelgroeiende bedrijven in de 3D print industrie, kondigen vandaag de lancering van AMcubator aan. Een nieuw initiatief dat bedrijven binnen de 3D print industrie samenbrengt op de Brainport Industries Campus in EIndhoven. “Alleen door samen te werken met partnerbedrijven uit het ecosysteem kunnen nieuwe en disruptieve 3D print toepassingen worden ontwikkeld” zegt Maarten van Dijk, medeoprichter van AMcubator. “Daarom hebben we ervoor gekozen om een centrum te creëren waarin we fysiek de technologieën en experts van marktleiders in de 3D print industrie samen te brengen.”.

AMcubator is een centrum van 1100m2 op de Brainport Industries Campus en verzorgt faciliteiten voor de leden om zowel experts te vestigen in het ontwikkelcentrum, alswel machines te installeren in een pilot-fabriek. “Vanaf de start vestigen marktleidende 3D print bedrijven zich op het gebied van hardware, software, materialen, validatie en automatisering.” zegt van Dijk . “AMcubator pakt daarbij de faciliterende rol tussen de leden en zorgt ervoor dat we dé one-stop-shop zijn voor alle industrieën die 3D printen als productie technologie willen inzetten.”.

“We zijn zeer enthousiast dat we AMcubator mogen lanceren samen met onze partners. Wij geloven erin dat samenwerking essentieel is voor een schaalbare toekomst van 3D print productieprocessen.” zegt Maikel de Wit, tevens medeoprichter van AMcubator. “Met Royal DSM, Hexagon, AM-flow, AM Solutions, Marketiger en Additive Center als launching partners hebben we direct alle mogelijkheden in huis om bedrijven te ondersteunen van de eerste ideeën tot en met het draaien van pilot producties en het ontwikkelen van markt toepassingen”. Ondersteund door de leden Brainport Industries Campus en Brainport Development heeft AMcubator de ambitie om zich te ontwikkelen tot dé hotspot wereldwijd van 3D geprinte toepassingen in hoog volume.

“Als launching partner van AMcubator laten wij onze nieuwste innovaties zien op het gebied van nabewerking van onderdelen in 3D printen. Samen met de andere launching partners brengen wij schaalbare toepassingen naar de markt en optimaliseren we de processen om

Additive Manufacturing

als competitieve productie technologie neer te zetten” zegt Gerhard Nijhof van AM Solutions – 3D post processing technologie. Door samenwerking van diverse experts op het gebied van additive manufacturing versneld AMcubator de toepassingen in alle markten door de techniek toegankelijk en begrijpbaar te maken. Zoals Jan Klingen aangeeft van launching partner Hexagon: “We kijken ernaar uit om innovators in de markt te helpen met het versnellen van product ontwikkelen en om AM toe te passen voor lage volume producties en eenmalige, speciale onderdelen tegen een competitieve prijs. Daarom stellen wij onze state-of-the-art 3D meetapparatuur en CAD/CAM software beschikbaar binnen AMcubator.” Launching partner AM-flow, pionier in industrie 4.0 oplossingen voor Additive Manufacturing, voegt hieraan toe; “De samenwerking met de andere partners stelt ons in staat om onze modulaire oplossing om 3D print fabrieken te automatiseren nog verder te ontwikkelen en live te demonstreren”.

Naast de 3D print lidmaatschappen biedt AMcubator ook AMclub aan. Een toegankelijk lidmaatschap ontwikkeld specifiek voor bedrijven die 3D printen willen gebruiken binnen hun organisatie. Met dit lidmaatschap hebben bedrijven toegang tot vier maal jaarlijks een event om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van additive manufacturing. Om de lancering te vieren biedt AMcubator 50% korting aan voor de bedrijven die lid worden in 2020.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie