Panduit tekent partnerovereenkomst met Cailabs voor innovatieve OneMode

Partnerovereenkomst

Panduit heeft een vergaande partnerovereenkomst getekend met Cailabs, een Frans deeptech-bedrijf, gespecialiseerd in technologie voor het vormen van lichtbundels. Panduit gaat de technologie van Cailabs wereldwijd integreren in het innovatieve OneMode productportfolio. Onderdeel van de partnerovereenkomst is een exclusief gebruik van Cailabs’ technologie voor de onderwijsmarkt.

Panduit OneMode

Panduit’s OneMode is een passieve mediaconverter die de implementatie van 10 Gbps, 50 Gbps, en nog sneller mogelijk maakt, over bestaande multimode vezels, door het elimineren van modale dispersie. Deze innovatie levert een flexibele en betaalbare oplossing op die de benodigde investering in het upgraden van multimode bekabeling vermindert. Ongeacht de netwerktopologie kan OneMode 10 Gbps of meer transporteren en de evolutie van het netwerkverkeer ondersteunen, zonder dat er lange, complexe en kostbare nieuwe bekabeling nodig is. OneMode is aantrekkelijk voor scholen, universiteiten, zorginstellingen, bedrijven, industriecomplexen en andere campusmarkten. Zij hoeven geen sleuven meer te graven en glasvezel te vernieuwen om hun netwerkinfrastructuur te upgraden.

Investeringen langer beschermen

“Cailabs is een ideale partner voor Panduit om onze klanten aanzienlijke waarde te bieden,” zegt David Weksel, directeur strategische groei voor Panduit. “Met deze geavanceerde technologie kunnen klanten met bestaande glasvezelbackbones van 100 Mbps of 1 Gbps hun prestaties tot 100x of beter upgraden, tegen een fractie van de installatietijd en -kosten van traditionele upgrades. Dit voorkomt de noodzaak om oude multimode glasvezels te vervangen door singlemode, waardoor investeringen in het netwerk veel langer worden beschermd.”

Jean-François Morizur, CEO van Cailabs, voegt eraan toe: “Panduit’s wereldwijde bereik, het distributiekanaal en de manier waarop zij innovatie omarmen om aan klantverwachtingen te voldoen, of deze te overtreffen, maakt ze een sterke match met deze partnerovereenkomst voor Cailabs. We kijken uit naar de samenwerking met Panduit om van OneMode de beste oplossing te maken voor klanten die multimode glasvezelnetwerken in een campusomgeving willen optimaliseren.”

Meer informatie bij Panduit

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie