OMAX introduceert zijn meest geavanceerde watersnijmachine ooit

Watersnijmachine

OMAX Corporation, wereldwijd fabrikant van watersnijmachines, heeft haar bestaande machinelijn uitgebreid met de OptiMAX; een op meerdere punten vernieuwde watersnijmachine, waarin drie decennia expertise van OMAX engineering en praktijkervaring van gebruikers is verwerkt. Met de OptiMAX claimt de Amerikaanse machinefabrikant en pionier op het gebied van waterstraalsnijtechnologie, ’s werelds meest nauwkeurige watersnijmachine te hebben ontwikkeld, waarmee de efficiency, snelheid en precisie naar een hoger niveau zijn getild.

OMAX heeft dat bereikt door de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde functies op het gebied van software, het pompconcept, aandrijfsysteem, abrasief toevoer, abrasief controle en monitoring van cruciale onderdelen.

De nieuwste versie van de IntelliMAX premium software speelt een cruciale rol bij de verhoging van de efficiency. OMAX heeft daarmee het gebruiksgemak verhoogd en de bediening vereenvoudigd, zodat onderdelen sneller en consistenter kunnen worden geprogrammeerd en geproduceerd.

OMAX watersnijmachines leveren dankzij de constante druk van de EnduroMAX hogedrukpomp en de hoge snelheid van het gepatenteerde aandrijfsysteem, de hoogste output per minuut. OMAX heeft voor de OptiMAX de hogedrukpomp geheel opnieuw ontwikkeld, waarbij deze automatisch de juiste druk instelt en schommelingen tot een minimum beperkt om de levensduur van onderdelen te verbeteren.

Daarnaast heeft OMAX ook het onderhoudsvrije IntelliTRAX-aandrijfsysteem voorzien van encoders om de nauwkeurigheid van de positionering tot op micronniveau mogelijk te maken. De machinestatus wordt met een indicator aan de voorzijde van de brug weergegeven.

De OptiMAX watersnijmachine is gebouwd op een zwaar frame, dat een beladingsgewicht van 1.950 kg/m2 toelaat en zorgt voor de zeer stabiele werking van het aandrijfsysteem. De OptiMAX kan, evenals de andere modellen uit het leveringsprogramma van OMAX, worden uitgerust met geavanceerde opties, zoals de Tilt-A-JET snede compensatiekop, de VersaJET 3D-snijkop die tot 60º schuin kan snijden, waterniveaucontrole en verlichting onder de brug.

“De OptiMAX vertegenwoordigt het summum in abrasief waterstraalsnijden”, volgens IWE Watersnijtechniek, al meer dan 25 jaar technologiepartner van OMAX voor de Benelux markt. “De OptiMAX bouwt voort op alles wat OMAX in de afgelopen drie decennia heeft geleerd om het meest geavanceerde en efficiënte watersnijsysteem te leveren dat vandaag beschikbaar is, zodat onze klanten gemakkelijk optimale snijresultaten kunnen bereiken.”

De OptiMAX zal eind maart als één van de eerste in Europa bij IWE Watersnijtechniek in Nieuwerkerk aan de IJssel voor demodoeleinden worden opgebouwd.

Meer informatie bij IWE Watersnijtechniek

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.