Nieuwe KSB hogedrukpomp voor duurzame energie-installaties

Hogedrukpomp

De nieuwe HGM-S hogedrukpomp van KSB is specifiek ontwikkeld om de energietransitie te ondersteunen, waarbij de verschuiving van fossiel gestookte energiecentrales naar duurzame installaties centraal staat. Voor engineers die betrokken zijn bij duurzame energieprojecten, is deze nieuwe pomp een gamechanger. Wat deze pomp onderscheidt, is het gebruik van binnenliggende, mediumgesmeerde glijlagers die geen extern smeersysteem vereisen. Dit is een belangrijke factor in het minimaliseren van potentiële storingen.

De korte afstand tussen deze lagers draagt bij aan het verminderen van trillingen, wat op zijn beurt de slijtage van de hogedrukpomp aanzienlijk vermindert. De combinatie van de zuigwaaier en de axiale toevoerleiding resulteert in een opvallend lage NPSH-waarde (Net Positive Suction Head), wat de pomp een uitstekend zuigvermogen geeft. Bovendien is de pomp ontworpen met een axiale instroming, waardoor deze uiterst compact is en kostbare ruimte bespaart in installaties.

Slimme afdichting en onderhoudsgemak

De as van de HGM-S pomp wordt aan de aandrijfzijde afgedicht door een mechanische asafdichting. Deze is eenvoudig van buitenaf toegankelijk. Het intelligente ontwerp van zowel de afdichting als de pomp zelf elimineert de behoefte aan externe koel- en smeercircuits. Dit resulteert in een aanzienlijke vereenvoudiging van zowel de benodigde voorraad onderdelen als het onderhoudsproces.

Hogedrukpomp met indrukwekkende prestaties

De nieuwe KSB hogedrukpomp biedt indrukwekkende prestaties. Met een maximale capaciteit van 390 m³/h en een opvoerhoogte tot 1.000 meter, zijn deze pompen geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de energiesector. De elektrische aandrijfvermogens variëren van 10 kW tot maar liefst 1.300 kW. Hierdoor hebben engineers de flexibiliteit om de pomp te kiezen die het beste past bij hun specifieke behoeften.

Wat betreft materiaalkeuze voor de huisvesting, biedt KSB opties in zowel gietstaal als roestvrijstaal. Alle waaiers zijn vervaardigd van hoogwaardig roestvrijstaal. Dit zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur van de hogedrukpomp, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

KSB

KSB is een toonaangevende producent van pompen, afsluiters en aanverwante systemen. Het bedrijf heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de industrie, gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer, energietechniek en mijnbouw. KSB beschikt over eigen verkooporganisaties, productiefaciliteiten en servicebedrijven over de hele wereld. De Nederlandse tak van KSB, KSB Nederland, heeft zijn thuisbasis in Zwanenburg.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie