Nieuwe noodstopregelaar Emerson voor discrete kleppen verbetert de veiligheid

Noodstopregelaar

Emerson introduceert de TopWorx DX PST noodstopregelaar met HART 7. De units leveren waardevolle klepgegevens en diagnostische informatie, waardoor de digitale transformatie van procestoepassingen mogelijk wordt. De nieuwe DX PST integreert naadloos met bestaande kleppen en regelsystemen, waardoor operators toegang krijgen tot kritische klepgegevens, trends en diagnostiek die kunnen worden gebruikt om onderhoud te voorspellen en te plannen.

De deelslagtest van de noodstopregelaar garandeert een betrouwbare werking van het systeem zonder het proces stil te leggen. Een veiligheidsfunctie die bevestigt dat de klep volledig zal sluiten en het proces zal stoppen als er een noodsituatie wordt gedetecteerd, en de test wordt geactiveerd door eenvoudig op de lokale PST-knop te drukken (er is geen extra apparatuur nodig). Om kritieke storingen te voorkomen, zal de eenheid de test overrulen om een noodafsluiting (ESD) uit te voeren.

De adaptieve DX PST noodstopregelaar is gecertificeerd voor gebruik in zware en gevaarlijke toepassingen en is ontworpen om de integriteit van kleppen te waarborgen, de algehele veiligheid te verbeteren en de uptime van faciliteiten in olie- en gastoepassingen, raffinaderijen, de chemische industrie, industriële energie en mijnbouw te verhogen.

“De digitale transformatie van de procesindustrie blijft operaties veiliger en productiever maken”, zegt Prayag Vatsraj, global product manager bij Emerson’s Switchbox. “De DX PST met HART 7 ondersteunt de digitale transformatie door betrouwbare gegevens te leveren die waardevol inzicht geven in de conditie van klepsamenstellingen die de integriteit van het systeem waarborgen zonder het proces stil te leggen.”

Het HART-protocol, waarvan de specificaties eigendom zijn van de FieldComm Group, bouwt nog een informatielaag die ervoor zorgt dat gegevens, trends en diagnostiek worden bewaakt en gekoppeld aan het Industrial Internet of Things (IIoT). Deze informatie kan worden gebruikt om onderhoud effectief te voorspellen en te plannen.

De DX PST noodstopregelaar, die geschikt is voor Safety Integrity Level 3 (SIL 3), is verkrijgbaar met een geïntegreerde 2oo2- of 2oo3-magneetklep-redundantie wanneer deze wordt gekoppeld aan het ASCOTM Series Advanced Redundant Control System (ARCS) om de veiligheid verder te verbeteren en open terminals die een extra druktransmitter samen met twee drukschakelaars mogelijk maken. De discrete klepbesturing biedt eenvoudige lokale en externe kalibratie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie