Nieuwe industriepompen voor processen met slimme aanpassingen

Industriepompen

Industriepompen zijn essentiële componenten in vele productiefaciliteiten, en met de snel veranderende eisen van de moderne industrie, is het noodzakelijk dat ze evolueren om aan deze eisen te voldoen. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied komt van MAAG, met hun recent geïntroduceerde FQ-serie.

Nieuw tijdperk voor industriepompen

Het kenmerkende van de “FQ” – oftewel de ‘quick cleaning’ versie – is haar capaciteit om de transfer lijn grondig te reinigen en spoelen na iedere batch. Wanneer je van kleur wisselt, zijn deze industriepompen ideaal. Ook bij het toevoegen van verschillende additieven bieden ze uitkomst. Bovendien, bij andere procedurele aanpassingen, presteren ze optimaal. Daarnaast zijn ze speciaal ontworpen om snel en efficiënt gedemonteerd te worden. En dit zonder de noodzaak de aandrijfas van de aandrijving en de afdichting te demonteren.

Compatibiliteit met bestaande systemen

Een van de meest opmerkelijke aspecten van deze nieuwe serie industriepompen is hun veelzijdigheid. Bestaande pompseries zoals CX, TX, FX en DX zijn eenvoudig aan te passen met de FQ-kit. Echter, voor degenen die aan het overwegen zijn om een gloednieuwe pomp aan te schaffen, is het FQ-model rechtstreeks verkrijgbaar.

De echte waarde van de FQ-kit schuilt in haar vermogen om de manier van productie en onderhoud voor klanten te transformeren zonder in te leveren op bedrijfseigenschappen. Dit biedt een ongeëvenaarde flexibiliteit en functionaliteit, met een sterke nadruk op eenvoudig onderhoud en een naadloze vervanging van onderdelen.

Vergroten van functionaliteit en flexibiliteit

De seal-flens is een belangrijke component in dit systeem, ontworpen om compatibel te zijn met verschillende pompformaten. Dit zorgt ervoor dat je een breed scala aan procesvloeistoffen en debieten kunt verwerken, wat een significante optimalisatie van de bedrijfsvoering oplevert. Hierdoor past de seal-flens op een variëteit aan industriepompen, wat bijdraagt aan de algehele veelzijdigheid van het systeem.

Neem als illustratie de mogelijkheid om de DX 20 te converteren naar een DX 20/10 of 20/5. Ook kan de FX 22 worden getransformeerd naar een FX 22/14 of FX 22/8. Door deze aanpassingsmogelijkheden kunnen de aandrijvingsconfiguratie en de afdichtingsflens intact blijven. Dit stelt je in staat om te variëren in debiet, geheel afhankelijk van de grootte van de industriepomp die wordt geïnstalleerd.

De FQ-pomp is momenteel beschikbaar voor de volgende pompformaten:

  • DX 20/20 – 20/10 – 20/5
  • FX 45 – 36 – 28 – 22 – 22/14 – 22/8
  • CX/TX 45 – 36 – 28 – 22

De wereld van industriepompen staat niet stil, en met de introductie van de FQ-serie door MAAG, is er nu een geavanceerde oplossing beschikbaar die zowel flexibiliteit als functionaliteit verhoogt. Voor engineers die altijd op zoek zijn naar manieren om processen te optimaliseren en tegelijkertijd de betrouwbaarheid te waarborgen, biedt deze serie een veelbelovende toekomst in de wereld van industriepompen. Het is een tijdperk van innovatie en optimalisatie, en MAAG’s FQ-serie loopt duidelijk voorop in deze race.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie