Hoogprecieze piëzoresistieve druktransmitter voor waterstoftoepassingen

Druktransmitter

In de moderne industrie speelt de nauwkeurige meting van druk een sleutelrol, vooral in toepassingen die met waterstof te maken hebben. Een druktransmitter, zoals de KELLER 23SX-H2, is een geavanceerd apparaat dat essentieel is voor het nauwkeurig monitoren en beheren van drukniveaus in diverse waterstofgerelateerde processen. De druktransmitter biedt niet alleen de hoogste niveaus van nauwkeurigheid maar is ook ontworpen om de uitdagingen aan te gaan die specifiek zijn voor het werken met waterstof.

Druktransmitter specifiek voor waterstoftoepassingen

De 23SX-H2 en de intrinsiek veilige ATEX-versie 23SX-Ei-H2 maken gebruik van technologie die is afgeleid van de bekende KELLER 33X-serie. De druktransmitter is specifiek ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen van waterstoftoepassingen. Een van de opmerkelijke kenmerken is de hoge nikkelinhoud in het roestvrijstaal, die zorgt voor een lagere brosheidsgraad en daardoor de levensduur van de transmitter verlengt. Bovendien minimaliseert het vergulde diafragma de diffusie van waterstof tot een minimum.

De volledig gelaste constructie en de metaal verzegelde drukverbinding garanderen dat er geen elastomeren in contact komen met het meetmedium. Dit minimaliseert het risico op waterstoflekken aanzienlijk. Een wiskundig model in de microcontroller compenseert temperatuurafhankelijkheid en niet-lineariteit nauwkeurig. Naast de digitale RS485-interface, kunnen meetresultaten ook als schaalbaar analoog signaal uitgegeven worden.

Betrouwbare oplossing

De druktransmitter biedt een betrouwbare oplossing met een lange levensduur en een hoge nauwkeurigheids- en veiligheidsniveau, die alles biedt wat nodig is voor waterstoftoepassingen. De druktransmitter vindt zijn toepassing in veel gebieden. Dit omvat de productie en het transport van waterstof. Ook wordt de transmitter gebruikt voor het monitoren van waterstofvulstations. Daarnaast dient hij voor de opslag van waterstof.

Deze technologieën spelen een belanghebbende rol in de ondersteuning van duurzame energie-initiatieven en de overgang naar een groenere toekomst. Door de precisie en betrouwbaarheid die de KELLER 23SX-H2 druktransmitter biedt, kunnen technici de efficiëntie van waterstofsystemen maximaliseren, de veiligheid verbeteren en bijdragen aan de ontwikkeling van schone energiebronnen.

Meer informatie bij Keller Meettechniek

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie