Nieuwe Emerson hogestroom magneetklep verhoogt de betrouwbaarheid

Magneetklep

Emerson introduceert een baanbrekende innovatie: de nieuwe ASCO Serie 327C magneetklep. Deze klep kenmerkt zich door een direct werkend, hoogdoorstromend ontwerp dat een superieure verhouding van stroom tot vermogen biedt vergeleken met soortgelijke magneetkleppen. Het design van de Serie 327C omvat een gebalanceerde poppetconstructie die hoge doorstromingen bij minimale vermogensniveaus toelaat, wat het ideaal maakt voor gebruik in energiecentrales, raffinaderijen en chemische verwerkingsfaciliteiten.

Faciliteiten zoals deze kunnen honderden kleppen geïnstalleerd hebben binnen hun processen en systemen. Een enkele defecte magneetklep kan al kritieke gas- en vloeistofstromen verstoren, wat de proceskwaliteit beïnvloedt en ongeplande stilstandtijd en extra onderhoud kan veroorzaken.

Betrouwbare magneetklep

De ASCO Serie 327C integreert kenmerken die betrouwbaarheid en duurzaamheid combineren om operationele efficiëntie te verhogen en proceszekerheid te verbeteren. De magneetklep heeft een unieke, tweetraps dynamische afdichtingstechnologie die lage wrijving en uitstekende stiction-weerstand biedt, wat betrouwbare klepbediening verzekert in omgevingen met temperaturen variërend van –60 tot 90 graden Celsius. Daarnaast is de klep SIL (Safety Integrity Level) 3 Capabel, wat een hoge mate van prestatie-integriteit en een zeer laag risico op falen gedurende de verwachte levenscyclus van de klep aantoont.

Energiecentrales en raffinaderijen

“Faciliteiten zoals energiecentrales en raffinaderijen hebben veeleisende, hoogdoorstromende gas- en vloeistofleveringsprocessen en hebben magneetkleppen nodig die efficiënt, betrouwbaar en eenvoudig te onderhouden zijn over duizenden uren bedrijfstijd,” zei Anne Sophie Kedad, directeur marketing bij Emerson’s discrete automatiseringsgroep. “De ASCO Serie 327C biedt de betrouwbare prestaties die deze faciliteiten vereisen, wat de operationele efficiëntie helpt verbeteren door onnodige onderhoudsbezoeken te minimaliseren en de intervallen tussen bewijsproeven te verlengen.”

De ASCO Serie 327C kan helpen om toeleveringsketens te stroomlijnen en specificatiecomplexiteiten te vereenvoudigen voor wereldwijde industriële gebruikers door een enkele, wereldwijd goedgekeurde oplossing te bieden voor toepassingen die een hoogdoorstromende magneetklep vereisen. De klep biedt ook een unieke elektrische testverbinding om veldinbedrijfstellingstijd te minimaliseren en vochtindringing tijdens opslag te voorkomen.

Meer informatie bij Emerson

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.