Marc Hendrikse nieuw lid bestuur Mikrocentrum

Marc Hendrikse Mikrocentrum

Marc Hendrikse is toegetreden als lid en inkomend voorzitter van het bestuur van Stichting Mikrocentrum Nederland, de kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech- en maakindustrie. Met de komst van Hendrikse versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen in het hightech ecosysteem verder te verankeren.

De hightech- en maakindustrie is een van de meest dynamische maar tegelijkertijd ook meest complexe sectoren ter wereld. Marc Hendrikse heeft zijn hele loopbaan laten zien dat structureel met elkaar de verbinding zoeken en kennisdelen essentieel zijn om als Nederlandse hightech maakindustrie de toppositie te behouden. “De complexiteit is zodanig dat alleen samenwerken nog de oplossing is”, zegt Hendrikse. “Je moet zorgen dat je blijft werken aan ecosysteemontwikkeling om dit te kunnen realiseren. Slim innoveren doe je met elkaar. Twee elementen zijn hier essentieel: talent vinden, houden en bijscholen enerzijds, en de talenten met elkaar verbinden anderzijds. Mikrocentrum heeft al ruim 50 jaar aangetoond van grote toegevoegde waarde te zijn voor de hightech sector. Juist nu, in deze tijd van transities, zijn een Leven Lang Ontwikkelen en verbinding dan ook van cruciaal belang.”

Slim innoveren doe je met elkaar

In een wereld die steeds complexer wordt, neemt de roep om een hoger niveau van kennis en vaardigheden alleen maar toe. De tijd van een monopolie op een idee, technologie of innovatie is voorbij. Niet omdat alles al is uitgevonden, maar omdat het bijna niet meer alleen te realiseren is.

Bert-Jan Woertman, Algemeen Directeur Mikrocentrum: “Marc Hendrikse begrijpt dit als geen ander. Zijn toetreden is een logische stap voor Mikrocentrum. We delen namelijk dezelfde kernwaarden: verbinden, kennisdelen en samenwerken. Mikrocentrum houdt zich al ruim 50 jaar bezig met een Leven Lang Ontwikkelen en is een netwerkorganisatie pur sang. Als boegbeeld voor de Topsector High Tech Systemen en Materialen is Hendrikse een echte verbinder en groot voorstander van talentontwikkeling en –behoud. Met Hendrikse versterken we onze ambitie, met een Leven Lang Ontwikkelen en verbinding als vaste kernelementen.”

Verstevigen toppositie hightech- en maakindustrie

Het bestuur bestaat nu, naast Marc Hendrikse, uit Roel Fonville (Voorzitter tot 2023), voormalig topman Philips Healthcare, en Wim Kraaijeveld, voormalig partner van PwC. “Als kennishub en ontmoetingsplek werken we samen aan het verstevigen van de toppositie die de industrie heeft. Toekomstbestendigheid is de sleutel op weg naar de technologie van de toekomst”, aldus Woertman.

Mikrocentrum

Als onafhankelijke kennis- en netwerkorganisatie ondersteunt Mikrocentrum ruim 50 jaar de technische maakindustrie met Opleiden, Ontmoeten en Ondernemen. Het Mikrocentrum biedt 170 (technische) cursussen en organiseert jaarlijks 6 vakbeurzen, 5 business events en 15 themabijeenkomsten. Naast deze activiteiten bieden zij bedrijven een lidmaatschap van het High Tech Platform, dat nu bestaat uit 600 leden. In al haar activiteiten is het doel om kennis te vergroten, netwerken uit te breiden, bedrijfsprocessen te verbeteren en de concurrentiepositie van bedrijven te versterken. Het Mikrocentrum doet dit door nauw samen te werken met een groot netwerk van industriële organisaties, (semi) overheden, kennis- en onderwijsinstellingen.

Marc Hendrikse

Marc Hendrikse is boegbeeld van de Topsector High Tech Systems and Materials (HTSM). Sinds de start van het topsectorenbeleid in 2011 is hij door de minister van Economische Zaken benoemd tot lid van dit Topteam en in 2017 werd hij het boegbeeld. In zijn carrière van 35 jaar heeft Marc Hendrikse veel ervaring opgebouwd in de technologische industrie. Allereerst in de Automotive sector, met internationale managementposities bij DAF Trucks en als directeur bij touringcar bouwer BOVA, en laatstelijk in de High Tech Equipment industrie als CEO van NTS-Group. Naast zijn rol als boegbeeld van de topsector HTSM is Marc voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys Hogescholen en is hij commissaris en adviseur bij enkele industriële productiebedrijven.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie