Lichtscherm PSENopt van Pilz voorkomt onbedoeld herstarten

Lichtschermen lichtscherm

Voor het lichtscherm uit de PSENopt II-familie van Pilz is nu met PSENopt II lockout ook een herstartblokkering beschikbaar. Deze voorkomt onbedoeld opnieuw opstarten van de machine, bijvoorbeeld bij onderhoudswerkzaamheden in gevarenzones. Extra veiligheidssensoren zijn niet nodig en een visuele inspectie van de gevarenzone is daardoor voortaan overbodig. Op die manier vormt PSENopt II lockout niet alleen een veilige, maar ook een rendabele en gemakkelijk te hanteren oplossing om onbedoeld herstarten te voorkomen.

De accessoire-oplossing PSENopt II lockout van de robuuste lichtschermfamilie PSENopt II bestaat uit een montage-inrichting en de bijbehorende zwenkarm.

Onbedoeld herstarten efficiënter managen

PSENopt II lockout kan snel worden gemonteerd: de montage-inrichting wordt gewoon aan de zijkant van het lichtscherm bevestigd. Ook de handling is ongecompliceerd: zodra de gevaarlijke zone wordt betreden, kan de zwenkarm voor het zichtveld van het lichtscherm worden geklapt, bijvoorbeeld bij onderhoudswerkzaamheden. Voor extra veiligheid zorgt hierbij een slot dat voorkomt dat de zwenkarm opnieuw wordt versteld. Door de op die manier afgedwongen onderbreking van het zichtveld heeft het lichtscherm geen vrij zichtveld meer, waardoor herstarten wordt voorkomen. Gebruikers besparen tijd door deze eenvoudige handling, wat de beschikbaarheid van hun machine of installatie verhoogt.

Lichtscherm oplossing in een compleet pakket

Het accessoire PSENopt II lockout kan worden gebruikt in combinatie met de lichtschermen PSENopt II van Pilz. Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II lichtschermen bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn ze dus ook geschikt voor gebruik in zware industriële omgevingen. PSENopt II bieden vinger-, hand- of lichaamsbescherming voor toepassingen tot PL e volgens EN/IEC 61496-1/-2 en zijn verkrijgbaar in lengtes van 150 mm tot 1800 mm. Ze zorgen voor veilig ingrijpen in productieprocessen: vooral bij handwerkplaatsen, toegangsbeveiliging en toevoer/afvoer van materialen of materiaalhandling naast robots vermindert het gebruik van PSENopt II onnodige machinestops, voor een hogere productiviteit.

Naast PSENopt II lockout vult een breed scala van andere accessoires – van montagehulpmiddelen tot spiegelzuilen – het assortiment lichtschermen uit de PSENopt II-familie aan. In combinatie met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz krijgen gebruikers een veilige totaaloplossing van één leverancier.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.