Ingenieursvereniging KIVI en Mikrocentrum starten samenwerking

Ingenieursvereniging

Ingenieursvereniging Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en Mikrocentrum zijn een samenwerking aangegaan en bundelen hun kennis en netwerk om ingenieurs en het (hightech)bedrijfsleven te verbinden en de technologische ontwikkelingen blijvend aan te jagen.

Mikrocentrum is een onafhankelijk kennis- en netwerkorganisatie voor het bedrijfsleven, dat ruim 50 jaar de hightech- en maakindustrie ondersteunt met opleiden, ontmoeten en ondernemen. Als zelfbenoemde ‘kennismakelaar’ sluit dit mooi aan op het doel dat ook KIVI als vereniging o.a. nastreeft. KIVI is de grootste ingenieursvereniging van Nederland en bestaat dit jaar 175 jaar. De vereniging zet zich in voor het ondersteunen van (toekomstige)ingenieurs in hun beroepsuitoefening, hun zichtbaarheid en het leggen van verbindingen met elkaar en de samenleving.

Samenwerking Ingenieursvereniging KIVI en Mikrocentrum

Algemeen Directeur van Mikrocentrum Bert-Jan Woertman en Directeur van de ingenieursvereniging KIVI Miguel Delcour hebben op donderdag 16 juni deze samenwerking officieel gemaakt en hun handtekeningen gezet. Dat beide partijen een samenwerking aangaan is een logische stap, gezien het feit dat zij het kennisdelen, samenwerken en verbinden (van ingenieurs met bedrijfsleven) gemeen hebben. Door samen op te trekken en o.a. elkaars technische activiteiten en netwerk te versterken, kunnen ingenieurs van verschillende disciplines elkaar breder ontmoeten. Woertman: “Samen staan we voor een sterk innovatief ecosysteem en voor leven lang ontwikkelen, van wetenschap naar wereldmarkt. Samen bereiken we meer dan alleen.”

De eerste Mikrocentrum events, waar met bijdrage van de ingenieursvereniging KIVI mee gestart wordt, zijn de Constructeursdag en de Preciziebeurs. Hier zullen zij samen zorgen voor o.a. het invullen van het (lezingen)programma, passende bedrijven en contacten aanleveren en juryleden, startups en teams aandragen. Daarnaast zal het populaire event van KIVI genaamd 2nd Friday, voor KIVI-ingenieurs in Eindhoven en omgeving, georganiseerd worden bij Mikrocentrum. Delcour voegt toe: “Deze samenwerking symboliseert en onderstreept het belang van ingenieurs om samen te werken, kennis te delen en zich gezamenlijk in te zetten om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, technologische innovatie en energietransitie”.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie