HMS Networks koopt resterende aandelen PROCENTEC

HMS Industrial Networks

HMS Industrial Networks AB, een 100% dochteronderneming van HMS Networks AB heeft per 12 april 2022 de resterende 30% van de aandelen in Procentec B.V. verworven op basis van vooraf vastgestelde optievoorwaarden. HMS verwierf al 70% van de aandelen op 1 oktober 2020. Als gevolg van de huidige overdracht is Procentec een volledige dochteronderneming geworden.

Het Procentec portfolio richt zich op diagnostiek en monitoring van industriële netwerken. Het verwerven van de resterende aandelen is een natuurlijke stap voor HMS Industrial Networks en opent deuren voor een nauwere samenwerking met Procentec. Hiermee kunnen synergiën gerealiseerd worden op het gebied van sales, marketing en productontwikkeling.

“Wij zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van Procentec en het fantastische werk dat het managementteam en de Procentec-medewerkers hebben verricht sinds hun toetreding tot HMS. Ik ben erg blij met deze overdracht en enthousiast over onze voortzetting waarin wij meer synergiën tussen de bedrijven kunnen ontdekken”, vertelt Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks.

“We zijn vastbesloten om Procentec te blijven ontwikkelen en kijken ernaar uit om de samenwerking met HMS verder uit te breiden”, zegt Pieter Barendrecht, CEO van Procentec B.V.

Procentec is reeds geconsolideerd tot 100%, derhalve zal er geen invloed zijn op de winst per aandeel van HMS Industrial Networks.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie