Gpi Tanks opent vestiging in Duitsland

Gpi Tanks

Gpi Tanks versterkt aanwezigheid op de Duitse markt

Gpi Tanks richtte onlangs de Duitse dochteronderneming Gpi Tanks GmbH op en opende hiervoor een vestiging in het Duitse Kassel. Met het nieuwe bedrijf versterkt het van oorsprong Nederlandse tankbouwbedrijf zijn aanwezigheid op de Duitse markt. Vanuit Duitsland adviseert een team van drie experts klanten uit de meest uiteenlopende branches. De roestvrijstalen tanks worden ontworpen en geproduceerd in de Nederlandse en Poolse fabrieken van het bedrijf.

Met de stap naar het buurland blijft Gpi Tanks consequent groeien. “We willen de Duitse markt proactief bedienen. Met een vestiging in het land zelf en een Duits team, met experts met jarenlange ervaring in de branche, zitten we nu veel dichter bij de klanten”, vertelt CEO Fred Broere.

Meer capaciteit

Het bedrijf met hoofdvestiging en twee fabrieken in Nederland heeft ook een vestiging en twee fabrieken in Polen. “Met de nieuwe fabriekshal in Skarbimierz hebben we onze capaciteit het afgelopen jaar flink kunnen uitbreiden. Dankzij de moderne uitrusting kunnen we efficiënt werken, korte doorlooptijden realiseren en hoge kwaliteit leveren”, aldus COO Arno Rodenburg.

Roestvrijstalen tanks

Gpi Tanks ontwerpt, produceert en levert rvs tanks voor de meest uiteenlopende branches. Het spectrum loopt uiteen van silo’s, opslagtanks en drukvaten tot procesapparatuur. Ook levert Gpi Tanks roerwerken, kleppen en afsluiters alsmede leidingen. Bij alle projecten betreft het maatwerk – van het eerste ontwerp tot aan de kwaliteitscontrole en keuring.

Het team van Gpi Tanks GmbH

Vanuit de centraal gelegen vestiging in Kassel bedienen drie Duitse experts nu de Duitse markt. Deze specialisten hebben samen meer dan 75 jaar ervaring in de bouw van tanks en vaten van rvs.

Robert Nagel is sinds september 2019 projectmanager bij Gpi Tanks. Daarvoor was hij 20 jaar werkzaam als onafhankelijk constructie-ingenieur. Markus Lunkenbein werkt sinds het voorjaar van 2021 als Area Manager bij Gpi Tanks en is verantwoordelijk voor de sales in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland – samen met andere collega’s van Gpi Group. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van roerwerktechniek en tankbouw voorziet hij de klanten van een optimale oplossing voor hun rvs tank. Walter Klomberg werkt al sinds 2015 voor Gpi Tanks – en kan terugkijken op 30 jaar ervaring in de bouw van rvs tanks. Bij Gpi Tanks GmbH is hij verantwoordelijk voor de sales op de Duitse markt. Met zijn achtergrond in de machinebouw kan hij als geen ander inspelen op de behoeften van klanten in de meest uiteenlopende sectoren en voor de meest veelzijdige toepassingen.

Over de Gpi Group

In de afgelopen 27 jaar heeft Gpi naam weten te maken als internationaal succesvolle tankfabrikant. Het bedrijf wordt gekenmerkt door voortdurende innovaties in technologie, processen en samenwerking. De Gpi Group bestaat onder andere uit drie bedrijven gespecialiseerd in de bouw van tanks en procesvaten. Gpi Tanks Nederland, Gpi Tanks Polen en Gpi Tanks XL. Daarnaast behoren Gpi De Gouwe, specialist in procesapparatuur, en BMN (Beitserij Midden Nederland), expert in beitsen, slijpen en polijsten, tot de groep. De Gpi Group bedient wereldwijd klanten in de voedings-, chemische, farmaceutische en cosmetische industrie. Sinds kort heeft Gpi ook een vestiging in het Duitse Kassel. Gpi Group heeft in totaal ongeveer 200 werknemers.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie