Frans van Lierop nieuwe CEO van NTS Group

Frans van Lierop

Frans van Lierop (57) zal per 1 mei 2024 aantreden als nieuwe CEO van NTS Group uit Eindhoven, hightech toeleverancier van de maakindustrie. Hij neemt de taken over van CFO Ed van der Sluijs. Ed vervult die CEO-rol op ad interim basis sinds het vertrek van voormalig bestuurder Tjarko Bouman eind 2023. Van Lierop en Van der Sluijs vormen vanaf 1 mei 2024 het dagelijks Bestuur van NTS.

Frans van Lierop stapt over van hightechbedrijf ASML uit Veldhoven. Daar is hij tot heden al meer dan 27 jaar werkzaam in diverse (senior) managementposities. Momenteel is hij Senior Vice President Sourcing and Supply Chain – Mechatronics/Mechanics.

IJzersterk team

De broers Wintermans, de familie achter NTS, zeggen in een toelichting: ”We zijn zeer verheugd met de komst van Frans als CEO. Hij kent onze business en de toeleveringsketen van de hightech maakindustrie door en door. Met Frans van Lierop als CEO en Ed van der Sluijs als CFO, beschikken we straks over een ijzersterke combinatie. Samen zullen zij met het team in staat zijn om op een kwalitatieve manier met onze klanten mee te groeien en de onderneming verder uit te bouwen.”

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van NTS, Roelof Hendriks, voegt eraan toe: “NTS heeft zich ontwikkeld tot prominente speler in de mondiale top van de semiconductor en analytische nichemarkt waarin zij actief is. We zien de toekomst met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet.”

Frans van Lierop zelf voegt hieraan toe: “Ik maak de overstap van ASML, de innovatie leider in de semiconductor industrie, naar een ander prachtig en succesvol ketenbedrijf in de hightechsector: NTS. De groeikansen van NTS zijn enorm en uitdagend tegelijk. Het fundament ligt er, de marktpositie en strategie zijn uitgekristalliseerd. Ik zie ernaar uit om leiding te gaan geven aan een zeer gecommitteerd team. Hierbij wil ik de resultaten conform plan en verwachtingen stuwen naar nieuwe hoogten, geheel in lijn met de behoeften van de klanten van NTS.”

Frans van Lierop

Frans van Lierop heeft uitgebreide ervaring in het internationale bedrijfsleven en de hightech industrie in het bijzonder. Hij studeerde aan de Technische Universiteit van Eindhoven (MSc. in Industrial Engineering and Management Science; post-Master in Technological Design). Vervolgens diende hij bij de Koninklijke Marine. Daarna werkte hij voor Fokker Aircraft, Berenschot en de laatste 27 jaar bij ASML in diverse internationale managementrollen. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie