Hightech toeleverancier NTS klaar voor uitbreiding Amerikaanse semiconductor en analytische markt

Hightech toeleverancier

Vandaag maakt NTS, een grote Nederlandse hightech toeleverancier, bekend om zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten te versterken en uit te breiden, met zijn 10-jarige jubileum in de VS volgend jaar in aantocht. Ruben Jakobs, Chief Commercial Officer, nam deel aan de Nederlands-Vlaamse economische missie naar Phoenix en Silicon Valley. De Nederlandse premier Mark Rutte en Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens vierden de opening van het nieuwe kantoor van NTS, als eerste stap in de uitbreidingsplannen. Met de verhuizing van het kantoor in de VS van San Jose naar Milpitas per 1 december 2023, de uitbreiding van competenties en de versnelling van werving van nieuw personeel, worden de uitbreidingsplannen al volop uitgerold.

Semiconductors in de VS: NTS als strategische partner

Gesterkt door de US CHIPS Act, groeit de markt voor halfgeleiders in de Verenigde Staten naar verwachting tot een omzet van 87 miljard dollar tegen 2027. Grote spelers in de VS zoals Nvidia, Broadcom en Intel drijven deze groeiende markt. Essentieel in die groei zijn fabrikanten van zogeheten wafer-productie apparatuur, zoals Applied Materials en KLA. Nederland – waar ook ASML, ASMI en NTS gevestigd zijn – is daarin de perfecte partner om de Semicon-sector in de VS verder te ontwikkelen. De hightech toeleverancier behoort tot de toonaangevende eerstelijns contract manufacturers voor fabrikanten van wafer-productie apparatuur. Met een focus op geavanceerde mechatronica voor de semiconductor en analytische markt, is NTS al sinds 2014 vertegenwoordigd in Amerika. De uitbreiding op de Amerikaanse markt is een logische volgende stap richting voortzetting van snelle groei.

NTS-uitbreiding in de VS

Als onderdeel van de mondiale strategie is NTS als hightech toeleverancier gericht op uitbreiding van zijn capaciteiten in de VS, zowel in omvang als talent. Het bedrijf is actief betrokken bij een omvangrijk wervingstraject, dat zich richt op competente lokale professionals op het gebied van Development & Engineering en commercieel programmamanagement, om zijn VS-team te versterken. In december 2023 is NTS ook verhuisd naar een nieuwe locatie in Milpitas, waar een hub is gecreëerd voor samenwerking en innovatie in het hart van Silicon Valley. De nieuwe locatie zal niet alleen de basis vormen voor de groei van het bedrijf maar ook partnerschappen versterken met sleutelspelers in de halfgeleiderbranche in de VS.

De strategische ligging aan de westkust garandeert een soepele verbinding met de Amerikaanse fabrikanten van wafer-productie apparatuur en de productiefaciliteiten van NTS in Europa en Azië, waarmee het voorop blijft lopen in de snelle ontwikkelingen in de hightech productie. Door deze proactieve benadering kan NTS voldoen aan de toenemende vraag naar hightech Original Equipment Manufacturers (OEM’s) in de VS.

Hightech toeleverancier voor hightech OEM’s

Als hightech toeleverancier voor OEM’s biedt NTS wereldwijd diensten aan op het gebied van ontwikkeling, productie en assemblage. Met gerichte investeringen in het Amerikaanse team kan het bedrijf een uitgebreider dienstenpakket bieden aan klanten in de VS. Door vroeg bij ontwikkeling betrokken te zijn, excelleert NTS in ontwerp voor maakbaarheid (design for manufacturing) en meer kostenefficiënte oplossingen, waardoor zijn Amerikaanse klanten nog succesvoller kunnen zijn in hun markt. Deze uitbreiding onderstreept de onophoudelijke inzet van NTS in het accelereren van technologie voor hightech OEM’s, waardoor baanbrekende en innovatieve oplossingen mogelijk worden. Met een significante aanwezigheid in Azië en Europa bestendigt NTS zijn status als wereldwijde contract manufacturer.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie