Ex-tweede kamerlid maakt zich hard voor digitalisering

Digitale transformatie digitalisering Pandemie Productieketen

Het ex-tweede kamerlid treedt toe als adviseur Digitale Transformatie bij de DDA en de FCA, brancheorganisaties voor datacenters en digitale connectiviteit.

Voormalig Tweede Kamerlid Kees Verhoeven, meermaals verkozen tot IT-politicus van het jaar en voormalig woordvoerder Digitalisering bij D66, treedt per 1 augustus toe als adviseur Digitale Transformatie bij de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters in Nederland en de Fiber Carrier Association (FCA), de brancheorganisatie voor digitale connectiviteit in Nederland. Verhoeven gaat zich samen met de sector inzetten voor een duurzame en toekomstbestendige digitale infrastructuur.

Onlangs werd bekend dat de tech-politicus in de Tweede Kamer, na ruim tien jaar een punt zet achter zijn Kamerlidmaatschap. In die periode maakt hij zich sterk voor meer aandacht voor digitalisering in de politiek. Zo was hij een groot voorstander van de Commissie van Digitale Zaken en uitte hij zich kritisch over over het plan van het demissionaire kabinet om inlichtingen- en veiligheidsdiensten meer speelruimte te geven. Met de toetreding als adviseur bij de brancheorganisaties gaat Verhoeven zijn kennis en ervaring buiten de Kamer inzetten ten behoeve van digitalisering.

Digitale transformatie een mega-onderwerp

Verhoeven geeft aan dat zijn werk in de Kamer erop zit, maar zijn missie om aandacht te krijgen voor digitalisering in de politiek te vervolgen, als adviseur Digitale Transformatie bij de DDA en FCA. Verhoeven: “Digitalisering is een mega-onderwerp, vergelijkbaar met duurzaamheid, want het gaat over onze toekomst. Er komt langzaamaan meer aandacht voor, maar nog lang niet voldoende. Dat geldt voor de technologieën zelf, maar ook voor onderliggende digitale infrastructuren die er fundamenteel voor zijn. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om nu ook buiten de politiek, maar midden in de maatschappij, mij bezig te houden met deze belangrijke thema’s voor Nederland vanuit een adviserende rol.”

Michiel Eielts, voorzitter van DDA: “Kees Verhoeven is een betrokken politicus die zowel de kosten als de baten van digitalisering voor onze economie goed begrijpt. We zijn ervan overtuigd dat we met zijn kennis over digitaliseringsvraagstukken, de branche verder op de kaart kunnen zetten de komende jaren.”

Digitale koploperspositie

Stijn Grove, directeur van DDA is zeer verheugd over de komst van Verhoeven: “Kees Verhoeven zet zich al jarenlang in voor een duurzame en toekomstbestendige digitale koploperspositie van Nederland. Nu Verhoeven structureel zijn kennis en kunde gaat inzetten voor de DDA, kunnen we nog grotere stappen zetten om de digitalisering in Nederland verder in goede banen te leiden. Daar kijken we ten zeerste naar uit. ”

Andrew van der Haar, directeur van de FCA: “Onze digitale connectiviteit sector moet hard meegroeien om de verdere digitalisering van Nederland mogelijk te maken. Helemaal in de afgelopen 1,5 jaar waarin door de crisis de meeste mensen geheel afhankelijk waren van onze sterke digitale infrastructuur. Ik ben blij dat in deze tijden een ervaren en verbindende kracht als Kees Verhoeven ons kan adviseren. Wij kijken erg uit naar onze samenwerking.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.