Eenvoudig controleren of een schakelkast spanningsvrij is

VeriSafe

Panduit’s VeriSafe-systeem minimaliseert de elektrische risico’s bij het controleren of een schakelkast spanningsvrij is. In vergelijking met bestaande draagbare testinstrumenten, kunnen operatoren en machinebouwers aanzienlijk eenvoudiger en sneller controleren of er een elektrisch veilige omgeving aanwezig is. VeriSafe 2.0 zorgt er namelijk automatisch voor dat het volledige testproces bij elke test wordt uitgevoerd.

Met één druk op de knop is de veiligheid te testen bij zowel 3-fase als 1-fase applicaties, in het nu uitgebreide spanningsbereik tot 1000 V voor AC- en DC-toepassingen. Het faalveilige ontwerp benut actieve indicatoren voor de installatiestatus en voldoet aan de SIL 3 (IEC 61508-1) veiligheidsfuncties. Volgens de NEC, zoals beschreven in NFPA 70E, moet een elektrisch veilige omgeving worden vastgesteld alvorens te mogen werken aan elektrische installaties zonder spanning. De daarvoor vereiste meetprocedure is nauwkeurig gedefinieerd.

VeriSafe voor binnen en buitentoepassingen

VeriSafe 2.0 is een ideale oplossing voor 480/600V CAT IV-binnen- en buitentoepassingen, voor servicetoegang en voor alle apparatuur voor de stroomverdeling, zoals frequentieomvormers en mcc’s. Indien gewenst is de isolatiemodule eenvoudig te integreren in controlesystemen, via redundante signaaloutputs (SIL 3). Tevens is er een netwerkmodule voor realtime diagnose en rapportages beschikbaar. Daarmee zijn testresultaten te registreren met tijdstempels of datalogs, of te benutten voor troubleshooting op afstand, bewaking van de status van sensorleidingen en de levensduur of temperatuurontwikkeling van batterijen. Via de EtherNet/IP- en Modbus TCP-verbinding of de geïntegreerde webserver is VeriSafe 2.0 eenvoudig te integreren in o.a. Scada-systemen.

Het nieuwe testsysteem is eenvoudig te monteren en te integreren in EMC-conforme omgevingen. De basis voor Panduit’s nieuwe ontwikkeling is dat gevaren en risico’s in schakelinstallaties voor mensen, productie en gebouwen koste wat kost vermeden moeten worden. Volgens de National Electrical Code (NEC) moeten fabrikanten van installaties zowel hun ontwerp als de naleving van normen, elektrische veiligheid, brandbeveiliging en mechanische veiligheid garanderen. De NEC is vergelijkbaar met VDE 0100 of IEC 60364 en wordt gepubliceerd door de National Fire Protection Association (NFPA) onder de werktitel NFPA 70E. Panduit verwijst in de productinformatie ook naar alle andere internationale en Europese normen volgens welke VeriSafe is getest.

Over Panduit

Panduit is al ruim 60 jaar een leverancier van innovatieve oplossingen voor de fysieke en elektrische infrastructuur in datacenters, industriële en gebouwautomatisering en aanverwante diensten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tinley Park, IL, in de Verenigde Staten, en stuurt 112 vestigingen overal ter wereld aan.

Meer informatie bij Panduit

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.