Meer ruimte in de schakelkast met ACOPOS P3-servoversterker

ACOPOS P3-servoversterker

B&R verhoogt de machinebeschikbaarheid met een modulair koelconcept voor de ACOPOS P3-servoversterker

De ACOPOS P3-servoversterker van B&R is nu ook verkrijgbaar met een doorvoerkoeling buiten de schakelkast of met een cold plate koeling. Deze nieuwe koeloplossingen voeren tot 60% van het warmteverlies af buiten de schakelkast. Hierdoor is het mogelijk om veel compactere kasten te gebruiken omdat minder ventilatoren en airconditioners nodig zijn of zelfs volledig weggelaten kunnen worden. De bedrijfs- en onderhoudskosten worden verlaagd.

De nieuwe ACOPOS P3 koeloplossingen zijn geschikt voor een willekeurig aantal assen in alle vermogensklassen. Doordat er geen ventilatoren en airconditioners meer zijn die buitenlucht in de schakelkast brengen, wordt er aanzienlijk minder stof mee naar binnen gezogen. Dit vermindert de noodzaak aanzienlijk om de hele machine stil te zetten voor onderhoudswerkzaamheden zoals het vervangen van luchtfilters. De machinebeschikbaarheid gaat hierdoor omhoog.

Compacte schakelkast

Door gebruik te maken van doorvoerkoeling wordt tot 60% van de warmte rechtstreeks aan de omgevingslucht buiten de schakelkast afgegeven. Kostbare koeling van de schakelkast zelf is niet nodig. Het koellichaam biedt IP64-bescherming en voldoet aan de normen EN 60529 en UL 50 Type 12. De op de koelplaat geplaatste ventilator biedt IP54-bescherming.

Minder kosten

Cold plate koeling maakt gebruik van een watergekoelde plaat om vrijwel alle door het apparaat gegenereerde warmte via een koelvloeistof af te voeren. Als gevolg hiervan hebben schakelkasten aanzienlijk minder ventilatoren en airconditioners nodig, waardoor de kosten verlaagd worden. Cold plate koeling werkt in combinatie met het eigen koelsysteem van een machine.

De ACOPOS P3-servoversterker van B&R is nu verkrijgbaar met een doorvoerkoeling buiten de schakelkast of met een cold plate koeling. Deze opties maken een aanzienlijk compacter ontwerp van de schakelkast mogelijk.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.