Eaton vergroot EU productiecapaciteit met bouw ultramoderne campus

Eaton campus

Eaton kondigt de bouw aan van een nieuwe campus voor zijn kritische vermogenssystemen in Vantaa, Finland. Hierdoor worden alle huidige activiteiten geïntegreerd op een veel grotere locatie. De site van 16.500 vierkante meter moet naar verwachting eind 2023 klaar zijn en brengt onderzoek, ontwikkeling, productie, opslag, verkoop en service onder één dak samen. De nieuwe campus moet tot 100 extra banen creëren.

Eaton is een van de grootste fabrikanten van 3-fasige uninterruptible power supplies (UPS) ter wereld. Het bedrijf groeit sterk op dit gebied en ziet een forse toename in de vraag naar systemen die de continuïteit van het bedrijf waarborgen – of het nu gaat om datacenters, commerciële en industriële gebouwen of toepassingen in de gezondheidszorg en scheepvaart. De nieuwe vestiging in Vantaa, nabij de luchthaven van Helsinki, zal dienen als Eatons hoofdkantoor voor Critical Power Solutions en als “center of excellence” voor datacenters.

Eaton beschikt in Finland over een sterke kennisfundering: de plaatselijke dochteronderneming met 250 werknemers ontwikkelt en produceert al sinds 1962 UPS-systemen en stroomconversietechnologie. De uitbreiding is het resultaat van groeiende vraag naar de output van Eatons bestaande fabriek in het Finse Espoo, waaronder de grid-interactive UPS- en energieopslagsystemen die de energietransitie ondersteunen.

Campus

Op de nieuwe campus komt een ultramoderne testlocatie die niet alleen productontwikkeling en operations ondersteunt, maar de producten van Eaton ook in de praktijk brengt. Voor klanten betekent dit een ongeëvenaarde ervaring wat betreft rondleidingen, vergaderingen en fabrieksacceptatietests. Voor dit alles zal ook nieuw talent moeten worden aangetrokken. Er zullen nieuwe banen worden gecreëerd op het gebied van operations, onderzoek en ontwikkeling, commercie en technische ondersteuning.

Eaton zet zich in voor duurzaamheid en energie-efficiëntie – zowel wat betreft processen als producten. De bestaande fabriek in Espoo heeft al sinds 2015 geen afval meer naar de stortplaats gestuurd en ook in de nieuwe campus zullen diverse innovatieve technologieën van Eaton worden toegepast om de koolstofvoetafdruk te verkleinen, van oplossingen voor energiebeheer tot opladers voor elektrische voertuigen.

Karina Rigby, president Critical Systems Electrical Sector bij Eaton in EMEA, zegt: “Door te investeren in de versterking van onze aanwezigheid in Finland, bouwen we voort op Eatons sterke lokale erfgoed en realiseren we onze duurzame missie. Eatons activiteiten op het gebied van energiekwaliteit groeien onder invloed van digitalisering en de energietransitie, en dankzij de nieuwe campus in Vantaa zullen we klaar zijn om onze klanten nu én in de toekomst te ondersteunen. Het is geweldig om te zien hoe de UPS-technologie zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld – vandaag de dag zorgt het niet alleen voor bedrijfscontinuïteit voor kritieke toepassingen, maar speelt het ook een rol in de overstap naar hernieuwbare energiebronnen, door te fungeren als een bron van flexibiliteit die netstabiliteit ondersteunt.”

Meer informatie bij Eaton

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.