Eaton voegt Ethernet-connectiviteit toe aan MTL830-reeks

Ethernet-connectiviteit

Energiebeheerbedrijf Eaton heeft vandaag een waardevolle nieuwe Ethernet-connectiviteit toevoeging aangekondigd aan zijn beproefde MTL830-serie multiplexers voor temperatuurmetingstoepassingen in Zone 0 hazardous areas.

De nieuwe generatie MTL838C-MBT temperatuurmultiplexer-ontvanger is voorzien van een integrale Ethernetpoort die connectiviteit gemakkelijker en eenvoudiger maakt: minder integratievereisten en daardoor minder tijd en kosten.

Veilige ethernet-connectiviteit

“Eaton zet zich in om digitale procesautomatisering zo eenvoudig en flexibel mogelijk te maken, zodat onze klanten de vruchten kunnen plukken van IIoT en Industry 4.0 manieren van werken,” aldus Niaz Ahmed, MTL Associate Product Line Manager bij Eaton. “De MTL838C-MBT biedt de hoogste niveaus van veilige Ethernet-connectiviteit, en vermindert tevens de ruimte, het gewicht, de tijd en de kosten die gepaard gaan met toepassingen voor procesbewaking in gevaarlijke omgevingen.”

Met behulp van MODBUS TCP biedt de MTL838C-MBT temperatuurmultiplexer een intelligente oplossing voor procesbewaking, waardoor de productiviteit wordt verbeterd door eenvoudigere systeemintegratie in moderne automatiseringssystemen en cloud-connectiviteit mogelijk wordt voor de analyse van big data en temperatuurtrends. De MTL838C-MBT is ook PC-configureerbaar, waardoor de initiële instelling en latere aanpassingen – bijvoorbeeld bij productomschakeling – eenvoudig te realiseren zijn.

Door twee zenders en één MTL838C-ontvanger te gebruiken, kan een multiplexersysteem van Eaton de status van maximaal 32 ingangen communiceren, waardoor het aantal bedradingsparen voor gevaarlijke zones van 32 naar één wordt teruggebracht. Omdat er geen speciale datasnelwegbekabeling nodig is en de thermokoppel- en instrumentatiekabels korter zijn, kan de MTL838C met Ethernet-connectiviteit aanzienlijke kosten- en tijdbesparingen opleveren en minder ruimte en gewicht in beslag nemen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor temperatuurbewaking in chemische verwerkingstoepassingen en olie- en gastoepassingen.

Meerdere temperatuursensoren

De MTL831C multiplexer transmitter zet de analoge signalen van meerdere temperatuursensoren in een gevaarlijke omgeving om in digitale gegevens, die vervolgens via de MTL838C-MBT ontvanger worden gecommuniceerd naar de host PLC, PC of DCS via een standaard Ethernet netwerk.

Wanneer cyberbeveiliging van groot belang is, kan het apparaat worden gebruikt in combinatie met Eatons gerenommeerde Tofino-beveiligingsappliance, die firewall-functionaliteit biedt (zoals het filteren van verkeer en het beperken van de snelheid), maar ook deep packet inspection voor Modbus, DNP3 en onder andere OPC.

De MTL830C temperatuur multiplexer oplossing kan zenden over afstanden tot 1km in IS toepassingen en 2km in niet IS toepassingen. Het apparaat beschikt over integrale voedings-, communicatie-, fout-, alarm 1- en alarm 2-functies en is geschikt voor installatie in omgevingen tussen -40°C en +70°C. De M831C heeft internationale certificeringen voor gebruik in gevaarlijke omgevingen Zone 0, waaronder IECEx en ATEX, alsmede FM-goedkeuring voor installatie in gevaarlijke omgevingen Divisie 1.

Over Eaton

Eatons elektrotechnische divisie is een wereldleider met uitgebreide regionale applicatie-expertise op het gebied van stroomverdeling en circuitbeveiliging; stroomkwaliteit, noodstroomvoorziening en energieopslag; besturing en automatisering; levensveiligheid en beveiliging; structurele oplossingen; en oplossingen voor ruwe en gevaarlijke omgevingen. Door middel van end-to-end diensten, kanalen en een geïntegreerd digitaal platform en inzichten zorgt Eaton ervoor dat wat belangrijk is in alle industrieën en over de hele wereld, klanten worden geholpen bij het oplossen van hun meest kritieke uitdagingen op het gebied van elektrisch vermogensbeheer.

Meer informatie bij Routeco

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie