Drie-etage rijgklemmen met push-in aansluiting

Rijgklemmen

CONTA-CLIP breidt het programma rijgklemmen met push-in aansluiting voor een kwadratuur van 2,5 mm² uit met de nieuwe PIKD drie-etage initiatorklemmen en meerdraads rijgklemmen.

Dankzij push-in aansluiting kan de draad gemakkelijk en snel zonder gereedschap worden ingestoken. De PIKD lijn is ontworpen voor een nominale spanning van 500 V en een nominale stroom van 20 A. De klemmen zijn bestand tegen een nominale overspanning van 6 kV. Ze voldoen aan overspanningscategorie III en vervuilingsgraad 3. De compacte rijgklemmen zijn 5,1 mm breed, 56,2 mm hoog en, afhankelijk van het model, 86 mm of 102 mm lang. Door hun slanke, hoge behuizingsgeometrie en draadinvoer vanaf de bovenzijde kan de beschikbare ruimte in schakelkasten optimaal worden benut.

Meerdere modellen zijn leverbaar voor verschillende signaal- en stroomverdelingsscenario’s: PE-klemmen, klemmen met verticaal aangesloten etages voor spanningsverdeling en gecombineerde PE- en doorvoerklemmen. Speciale kortere uitvoeringen met een kleiner aantal contacten worden geleverd met dezelfde hoogte om uniforme aansluitniveaus in krappe installatiesituaties mogelijk te maken.

CONTA-CLIP is fabrikant van elektrische rijgklemmen. Gevestigd in Hövelhof (Duitsland) produceert het middelgrote familiebedrijf al 40 jaar elektrische en elektronische aansluitsystemen voor de procesindustrie en automatiseringsindustrie. CONTA-CLIP levert aan alle industriële sectoren, met een focus op de spoorwegindustrie, scheepsbouw, gebouwautomatisering, transporttechniek, machine- en apparatenbouw, instrumentatie- en regeltechniek, panelenbouw, transformator bouw en milieutechnologie. Het bedrijf biedt drie specifieke productgroepen: CONTA-CONNECT voor elektrische aansluittechniek, CONTA-ELECTRONICS voor elektronica en CONTA-CON voor printconnectoren. Daarnaast levert CONTA-CLIP diensten zoals het assembleren van complete klemmenstroken inclusief behuizing, bedrukken van labels met klant specifieke opdruk en het ontwikkelen en produceren van klant specifieke elektronica oplossingen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie