Modulaire kabeldoorsysteem voor kabels met connectoren

217
kabeldoorsysteem

Kabeldoorsysteem biedt veelzijdige mogelijkheden voor IP66-kabeldoorvoeringen

CONTA-CLIP heeft een nieuw KDS-R kabeldoorsysteem voor M20 tot M63 metrische knock-outs, geschikt voor kabels met en zonder connectoren.

Dit nieuwe kabeldoorsysteem bestaat uit een handvol basiscomponenten: het frame met een ingesloten afdichting (TPE) een tweedelige schroef- en borgingadapter plus tweedelige borgmoer ter bevestiging, dichtelementen en verschillende inlay´s. De gereedschapsloze montage is, snel en eenvoudig. Kabels met en zonder connectoren worden eenvoudig door de behuizing en het frame geleid. Ingesneden, conische, geribbelde dichtelementen worden aan de binnenkant van de behuizing rondom de afzonderlijke kabels gemonteerd. De kabels met dichtelementen worden vervolgens teruggeduwd zodat ze stevig in het frame blijven zitten. I-, T- en +-vormige inlay´s zijn leverbaar voor M40 en grotere knock outs, zodat verschillende dichtelementen naar wens kunnen worden aangebracht.

Het frame wordt in zijn geheel vastgezet middels een tweedelige schroef- en borgadapter aan de buitenkant van de behuizing aan het frame, en met een deelbare borgmoer aan de binnenkant. De speciale vorm van de dichtelementen garandeert een hoge IP66 beschermingsgraad en trekontlasting volgens DIN EN 62444. Het brede assortiment dichtelementen voor verschillende diameters, vormen en gaten biedt hoge flexibiliteit bij het creëren van bekabelingsoplossingen. Het gereedschapsloze systeem zorgt er verder voor dat achteraf montage van de dichtelementen zeer eenvoudig is. Ongebruikte frameopeningen worden afgesloten met blinde dichtelementen, die op elk moment eenvoudig kunnen worden verwijderd om extra kabels te kunnen doorvoeren.

CONTA-CLIP is één van Europa’s toonaangevende fabrikanten van elektrische rijgklemmen. Gevestigd in Hövelhof (Duitsland) produceert het middelgrote familiebedrijf al 40 jaar elektrische en elektronische aansluitsystemen voor de procesindustrie en automatiseringsindustrie. CONTA-CLIP levert aan alle industriële sectoren, met een focus op de spoorwegindustrie, scheepsbouw, gebouwautomatisering, transporttechniek, machine- en apparatenbouw, instrumentatie- en regeltechniek, panelenbouw, transformator bouw en milieutechnologie. Het bedrijf biedt drie specifieke productgroepen: CONTA-CONNECT voor elektrische aansluittechniek, CONTA-ELECTRONICS voor elektronica en CONTA-CON voor printconnectoren. Daarnaast levert CONTA-CLIP diensten zoals het assembleren van complete klemmenstroken inclusief behuizing, bedrukken van labels met klant specifieke opdruk en het ontwikkelen en produceren van klant specifieke elektronica oplossingen.

Meer informatie

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.