Aansluiting van IO en wifi sensoren op energienetwerken

wifi sensoren

HMS Networks breidt haar serie Ixxat SG gateways voor het netwerken van energiecomponenten uit. Twee nieuwe multi-IO versies maken het mogelijk om traditionele IO sensoren, evenals wifi sensoren of -apparaten, aan te sluiten op energiesystemen volgens IEC 61850 en IEC 60870. Gebruikers profiteren van directe en naadloze toegang tot sensordata vanuit de controlekamer, evenals van IIoT mogelijkheden voor bewaking-, onderhoud- en prognosedoeleinden.

Digitale energiebeheersing

Digitalisering van de energietechniek is essentieel voor het realiseren van een duurzame energievoorziening. Met Ixxat SG gateways krijgen apparatenbouwers, systeemintegratoren, energieleveranciers en netwerkbeheerders onmiddellijk statusinformatie door directe toegang tot installatiedata uit verschillende bronnen. Dit maakt efficiënt systeembeheer, snelle reacties op storingen in het netwerk en bewaking en onderhoud van apparaten en systemen op afstand mogelijk.

De compacte Ixxat SG gateways zijn bijzonder geschikt voor het retrofitten van bestaande installaties en de digitalisering van substations. Ze worden op veel terreinen van de energieautomatisering gebruikt. Zoals bijvoorbeeld in energiecentrales en bij grote energieverbruikers.

Complete oplossing met alle benodigde connectiviteit

Dankzij het brede scala aan ondersteunde interfaces en protocollen, maken Ixxat SG gateways de installatie van meerdere afzonderlijke gateways. Denk hierbij aan veldbus gateways, sensor gateways, IoT gateways en firewalls overbodig. Naast de bestaande ondersteuning voor IEC 61850, IEC 60870, EtherNet/IP, PROFINET, MQTT en 4G, beschikken de twee nieuwe SG gateways ook over Multi-IO en wifi mogelijkheden (WLAN volgens IEEE 802.11 a/b/g/n). Hiermee worden zowel traditionele als draadloze sensoren snel verbonden met controlekamers en cloudsystemen.

Naast RS232/485 en Ethernet zijn er acht digitale in-/uitgangen (24 V DC) en acht analoge ingangen (0-20 mA of 0-10 V) beschikbaar. Je kan deze aansluitingen via software schakelen voor directe sensoraansluiting.

Toepassingen zijn onder meer temperatuurbewaking van hoogspanningsleidingen via wifi met Modbus TCP, druk- en dichtheidsmeting van koelvloeistoffen met Modbus RTU en kamertemperatuur- of vochtigheidsmeting in gebouwen met analoge of digitale IO.

Efficiënte en veilige toegang tot alle data

e SG-gateway stelt data beschikbaar voor controlekamer, SCADA en integratie in het gewenste cloudsysteem. De data komt van IO- en wifi-sensoren, veldbussen en energieprotocollen. Voor direct gebruik in een specifiek systeem en protocol kunnen de data door de SG gateway worden voorbewerkt met behulp van de geïntegreerde WEB-PLC. De dataveiligheid wordt gegarandeerd door een lokale firewall, toegangsbeheer en versleutelde datatransmissie. Afhankelijk van het gebruikte protocol gebeurt dit met OpenVPN of TLS 1.3.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie