IP66 kabeldoorvoersystemen voor alle soorten en maten

190
kabeldoorvoersystemen CONTA-CLIP

Nieuwe kabeldoorvoersystemen van CONTA-CLIP

De gereedschapsloze KDS en KES kabeldoorvoersystemen maken eenvoudige routing en flexibele aanpassing van kabels en leidingen in behuizingen en schakelkasten mogelijk, inclusief betrouwbare trekontlasting en IP66 bescherming.

Voor het installeren van een willekeurig aantal kabels met verschillende maten en vormen is het niet langer nodig om de behuizingen uit te rusten met gaten van verschillende afmetingen waardoor de bewerkingsinspanning tot een minimum wordt beperkt. Dit stelt fabrikanten in staat om volledig afgedichte, pre-geconfigureerde machinebehuizingen en besturingskasten te leveren zonder de precieze eindbekabelingseisen te hoeven kennen.

De KES kabeldoorvoersystemen zijn een oplossing met doorvoer membranen die het mogelijk maakt tot 32 niet geassembleerde kabels, draden of leidingen op een kleine oppervlakte door te voeren. Het meerdelige KDS systeem is voorzien van een frame dat, eenmaal geïnstalleerd, altijd op zijn plaats kan blijven indien de installatie moet worden gewijzigd kunnen verwijderbare dichtelementen in verschillende maten worden geplaatst. Hierdoor worden tevens de voorraadkosten verlaagd, aangezien verschillende behuizingen met dezelfde afmetingen en met vooraf aangebrachte gaten niet meer nodig zijn.

Het KDSClick systeem bestaat uit slechts drie basiscomponenten: frames, inlays en dichtelementen. De dichtelementen zijn leverbaar in meer dan 100 varianten voor diameters van 2 mm tot 35 mm, met 1, 2 en 4 sleuven, voor industriële vlakbandkabels en als blind connector. De frames zijn leverbaar voor 4, 6, 8 of 10 dichtelementen. Door de ingesloten afdichting blijven de frames ook op gelakte of ruwe oppervlakken bescherming bieden volgens IP66. Om te zorgen dat geselecteerde dichtelementen passen, kunnen verschillende inlays (leverbaar met I, T, + en ++ vorm) eenvoudig in het frame van de kabeldoorvoersystemen worden aangebracht.

De KDS-FP flensplaten bieden plaats aan twee of drie KDSClick modules en hebben ruimte voor in totaal 30 dichtelementen waardoor ze ideaal zijn voor schakelkasten met veel bekabeling. CONTA-CLIP levert daarnaast de KDS-R serie voor een snelle, gereedschapsloze montage in metrische M20 tot M63 knock- outs. Deze kabeldoorvoersystemen bestaan uit een frame met ingesloten afdichting, een schroef- en borgadapter, een borgmoer en dichtelementen met optionele inlays. Het KDS-programma omvat ook KDS-FB-frames voor industriële vlakbandkabels. Deze zijn leverbaar in vier framebreedtes en verschillende partities voor zowel vlakke als ronde kabels.

CONTA-CLIP is één van Europa’s toonaangevende fabrikanten van elektrische rijgklemmen. Gevestigd in Hövelhof (Duitsland) produceert het middelgrote familiebedrijf al 40 jaar elektrische en elektronische aansluitsystemen voor de procesindustrie en automatiseringsindustrie. CONTA-CLIP levert aan alle industriële sectoren, met een focus op de spoorwegindustrie, scheepsbouw, gebouwautomatisering, transporttechniek, machine- en apparatenbouw, instrumentatie- en regeltechniek, panelenbouw, transformator bouw en milieutechnologie. Het bedrijf biedt drie specifieke productgroepen: CONTA-CONNECT voor elektrische aansluittechniek, CONTA-ELECTRONICS voor elektronica en CONTA-CON voor printconnectoren. Daarnaast levert CONTA-CLIP diensten zoals het assembleren van complete klemmenstroken inclusief behuizing, bedrukken van labels met klant specifieke opdruk en het ontwikkelen en produceren van klant specifieke elektronica oplossingen.

Lees ook: Modulaire kabeldoorsystemen

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.