Draadloze trillingsmonitoring als een OPEX-oplossing

Draadloze trillingsmonitoring

I-care introduceert per direct een draadloze trillingsmonitoring ‘Wi-care as a service’. De industriële dienstverlener is hiermee de eerste organisatie die draadloze trillingsmonitoring aanbiedt als een OPEX-oplossing. Met de nieuwe dienst wil I-care het voor bedrijven gemakkelijker maken om Industrie 4.0 te implementeren.

Uit eerder marktonderzoek van I-care bleek dat veel organisaties inmiddels klaar zijn voor de transitie naar Industrie 4.0. “Wij geloven in een model dat opdrachtgevers de mogelijkheid biedt om snel nieuwe technologieën te implementeren”, zegt Pieter van Camp, CCO van I-care.

“Uit ons onderzoek bleek dat veel partijen graag op een andere manier de overgang naar draadloze trillingsmonitoring willen financieren. Zeker bij een implementatie op grote schaal, waarbij soms tienduizenden gemonteerde apparaten onder handen moeten worden genomen, is een op OPEX-gebaseerd leveringsmodel veel aantrekkelijker.”

Data

Binnen Wi-care as a service speelt data een belangrijke rol. Ten eerste helpt I-care organisaties met het selecteren van hun optimale manier van dataverzameling. Vervolgens zetten de data-analisten deze gegevens om in bruikbare informatie en KPI’s, die de opdrachtgever zelf kan raadplegen op een visueel dashboard. Van Camp: “Dankzij deze datarapportages kunnen klanten proactief handelen, kosten verlagen en de uptime verhogen. Omdat Wi-care as a service kosten verrekent naar gebruik (inclusief hardware, installatie, analyse, rapportage, ondersteuning en garantie), hoeven opdrachtgevers veel minder kapitaal te reserveren.”

Uitdagingen

De implementatie van draadloze monitoring kent veel obstakels, waaronder kapitaalbehoeften, infrastructuur en upgrades naar de nieuwste technologie. Van Camp: “Daarnaast brengen monitoringdiensten de betrouwbaarheid van bewakingsapparatuur en de kwaliteit van analyse en -dienstverlening de nodige uitdagingen met zich mee. Dankzij het OPEX-model is onze dienst niet alleen betrouwbaar, maar ook gemakkelijk op te schalen.”

Over I-care

I-care is een toonaangevende, wereldwijde dienstverlener gespecialiseerd in voorspellend onderhoud en betrouwbaarheid. Met het hoofdkantoor in België, helpt I-care industriële klanten bij het adviseren, implementeren, verankeren en onderhouden van hun Asset Health Strategies en begeleiden naar maintenance 4.0. Het bedrijf helpt hen om gegevens wereldwijd te verzamelen, organiseren en analyseren om de industriële efficiëntie te optimaliseren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.