Draadloze netwerkoplossing voor gedigitaliseerde productie

84
Draadloze netwerkoplossing

Draadloze netwerkoplossing met nieuwe functies

“Wireless” is de nieuwste versie van de Nexy draadloze netwerkoplossing. Deze maakt de overdracht van sensorgegevens naar het internet der dingen (IoT) of andere IT-systemen van een hoger niveau mogelijk.

Verschillende sensoren en elektromechanische schakelapparatuur, maar ook actuatoren en besturingssystemen kunnen in deze draadloze netwerkoplossing worden geïntegreerd. Zij verzenden en ontvangen gegevens via de draadloze sWave.NET standaard, die steute nadrukkelijk voor deze toepassing heeft ontwikkeld.

Access points verzamelen de gegevens van de radiosensoren en actuatoren en sturen deze door naar een sensorbrug, die als servicemanager optreedt en de gegevens doorgeeft aan de hogere IT-systemen van de gebruiker. Dit resulteert in een continue communicatie van de “werkvloer” naar de beheerniveaus van de bedrijfs-IT. Een modern dashboard zorgt voor een overzichtelijke statusweergave van alle in het netwerk geïntegreerde eindapparaten.

Kenmerkend voor de ndraadloze netwerkoplossing Nexy is de eenvoudige aanpassing aan specifieke eisen. Voor diverse toepassingen, zoals eKanban- of FTS-vloten, zijn al dienovereenkomstige oplossingen beschikbaar. Een ander centraal kenmerk is de openheid van de netwerkoplossing: steute biedt een breed scala aan voor netwerken geschikte draadloze sensoren, maar als de toepassing de integratie vereist van sensoren voor meetgrootheden die steute niet in zijn portfolio heeft, kunnen deze sensoren worden uitgerust met een sWave.NET-module en zijn dan volledig compatibel met het netwerk. Dit breidt de toepassings- en uitbreidingsmogelijkheden van het draadloze netwerk aanzienlijk uit.

In de nieuwste versie kunnen alle aangesloten sWave.NET-veldapparaten nieuwe firmware-updates draadloos ontvangen. De updates worden vervolgens beschikbaar gesteld op de sensorbrug en verspreid in het lokale netwerk. Op deze manier kunnen alle eindapparaten met weinig inspanning steeds van de nieuwste software worden voorzien. Bovendien kan de gebruiker automatisch de geldende configuratie van de sensorbrug en daarmee de volledige parametrisering vanuit de draadloze netwerkoplossing op een FTP-station opslaan. In de nieuwste softwareversie communiceert de sensorbrug ook met het SAP-systeem van de gebruiker via een extra SAP-connector.

Op deze manier digitaliseert en automatiseert de draadloze netwerkoplossing Nexy het productieproces. Voor de gebruiker betekent dit: dat hij digitaliseringsprojecten snel, eenvoudig en specifiek kan realiseren.

Meer informatie

Lees ook:
3D sensor met LiDAR meerlagenscanner
Veiligheidssensor CES-C14
SICK AppSpace geeft meer ruimte aan ideeën en oplossingen
Nieuwe autonome niveausensor

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.