Techbeurs CES met grootste NL bedrijvendelegatie ooit

9
Techbeurs CES

Nederland opent digitale techbeurs CES met grootste bedrijvendelegatie ooit op 11 januari 2021

Op 11 januari 2021 ‘vertrekken’ ruim 90 Nederlandse bedrijven naar de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES). Dit jaar vindt deze digitaal plaats en duurt vijf weken lang. Deze grootste Nederlandse deelname aan de techbeurs ooit wordt officieel gelanceerd door staatssecretaris Mona Keijzer en startupambassadeur Constantijn van Oranje van Techleap.nl. Het evenement is live digitaal bij te wonen voor publiek en pers.

Programma 11 januari om 16:00 uur

Opening door Mona Keijzer, Constantijn van Oranje en Gary Shapiro (de directeur van CTA, de Amerikaanse branchevereniging voor techondernemers) en Karen Chupka (ceo van techbeurs CES).

Talkshow met deelnemende bedrijven waaronder het bedrijf Tover die met hun Tovertafel mensen met dementie en verstandelijke beperkingen activeert. Het bedrijf Qblox heeft een manier ontwikkeld hom de quantumcomputer snel en betrouwbaar aan te sturen.

Lancering Netherlands CES Innovation Roadshow, waarbij deelnemende bedrijven verschillende voor hen interessante landen virtueel bezoeken om potentiële klanten en investeerders te ontmoeten (meer informatie hieronder).

Aansluitend vindt een rondetafel plaats met durfinvesteerders uit Silicon Valley georganiseerd door Silicon Valley Bank en het Nederlandse consulaat-generaal in San Francisco. Volg maandag 11 januari de livestream.

Welke bedrijven doen mee met techbeurs CES?

De volledige lijst van deelnemende Nederlandse bedrijven is hier te vinden.

De uitdagingen en kansen van het buitenland

Uit een onderzoek van Techleap.nl (2019) blijkt dat uitbreiding naar het buitenland voor Nederlandse groeibedrijven één van de grootste uitdagingen is waar ze ondersteuning bij wensen. Om deze reden organiseren het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat deze beursmissie, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De techbeurs CES is jaarlijks een ontmoetingsplaats van zo’n 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen. De deelnemers hebben vooraf professionele begeleiding gekregen om hun bedrijf zo effectief mogelijk te promoten.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.