Debietmeten tijdens continu bedrijf: veelzijdig, nauwkeurig, kosteneffectief

Debietmeten

Siemens presenteert de nieuwe draagbare ultrasone Clamp-on flowmeter Sitrans FS290 voor het volume debietmeten in leidingen. Het systeem omvat de batterijgevoede transmitter Sitrans FST090 en de Clamp-on sensoren Sitrans FSS200. De sensoren kunnen snel en eenvoudig aan de buitenzijde van een leiding worden geïnstalleerd – zonder onderbreking van proces of stilstand van de installatie.

Flexibel inzetbaar

De Sitrans FS290 is geschikt voor leidingdiameters vanaf DN10, wanddiktes tot 35 mm en kan vrijwel op elk type leiding, qua materiaal, worden gemonteerd waardoor deze zeer flexibel inzetbaar is voor debietmeten. Het aanbevolen temperatuurbereik is -40°C tot +120°C, maar voor extremere toepassingen biedt Siemens ook hoge-temperatuursensoren tot een maximum van +230°C.

Bij de installatie en tijdens bedrijf onderscheidt de Sitrans FST290 zich door zijn grote gebruiksvriendelijkheid. Allerlei geïntegreerde menu’s en wizards voor de inbedrijfstelling, alsmede materialen voor een eenvoudige montage maken deel uit van de leveringsomvang. De HMI-interface biedt zes verschillende weergaven en 14 verschillende talen, waaronder Nederlands.

Indien er beperkte inbouwcondities zijn dan biedt het gepatenteerde ‘upstream en downstream configuratie menu’ uitkomst. Dit menu beschrijft de meest uiteenlopende ongunstige configuraties en compenseert automatisch de daaruit voortvloeiende meetonzuiverheden, en dit in beide flowrichtingen. Daarnaast biedt de Sitrans FST290 uitgebreide simulatie-, diagnose- en datalogger functionaliteit.

Debietmeting in watervoorziening en afvalwaterafvoer

De Sitrans FS290 wordt veel gebruikt voor tijdelijke monitoring op het gebied van (drink)watervoorziening en afvalwaterafvoer. Dit maakt bewaking van koel- en warmwatertoevoer alsmede lekkages mogelijk. Hierdoor worden controlemetingen, dat wil zeggen het periodiek controleren van de geïnstalleerde debietmeters, zeer eenvoudig. Daarnaast bewijst de draagbare Clamp-on meter zijn toegevoegde waarde als vervangende meter voor stationaire meters, als deze zijn verwijderd voor reparatie of kalibratie.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie