Coriolis-massaflowmeters in Simatic TIA-Portal en PCS7

Coriolis-massaflowmeters

Naadloze integratie Coriolis-massaflowmeters in Simatic TIA-Portal en PCS7

Siemens heeft onlangs de Sitrans FCT070 ontwikkeld, een nieuwe digitale multiparameter-transmitter voor haar Coriolis-massaflowmeters.

De Sitrans FCT070 is geschikt voor alle Coriolis-meetbuizen die Siemens in haar portfolio heeft, of de meetbuis nu groot is (DN150) of klein (DN1), de Sitrans FCT070 herkent de meetbuis automatisch. Dankzij de Digitale Sensor Link vindt de dataoverdracht tussen de meetbuizen en de Sitrans FCT070 digitaal, real-time en zonder enige vorm van dataverlies plaats. Omdat er geen aparte transmitter in het veld nodig is, kan de installatie en inbedrijfname snel en kostenefficiënt plaatsvinden.

Dankzij de Sitrans FCT070 kan de Siemens Coriolis-massaflowmeter naadloos in Simatic TIA-Portal en Simatic PCS7 worden geïntegreerd. Met name de integratie in de TIA Portal is uniek dankzij een bibliotheek genaamd “Sitrans Library voor TIA-Portal”. In deze bibliotheek, die Siemens kosteloos ter beschikking stelt, zijn kant-en-klare functiebouwstenen voor de PLC, Faceplates en voor de visualisatie in WinCC beschikbaar. Hiermee heeft de gebruiker in real-time volledig toegang tot alle proces- en diagnostische data van de Coriolis-massaflowmeters. Buiten dit heeft de gebruiker, dankzij de Faceplates, ook volledige toegang tot alle parameters van het instrument waardoor een volledige transparantie van het instrument in het automatiseringssysteem is gewaarborgd.

De Sitrans FCT070 wordt via de Simatic ET 200SP direct geïntegreerd in de automatisering van de gebruiker. Dankzij deze directe integratie komt ook de geïntegreerde doseerfunctionaliteit bijzonder goed tot zijn recht. Dankzij de integratie in de Sitrans FCT070 wordt de PLC minder belast, heeft de gebruiker geen last van tijdvertragingen dan wel navulling als gevolg van interrupts en scantijden van de PLC, maar is er sprake van een real-time dosering. De snelheid, reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid van de doseringen zullen als gevolg hiervan toenemen waardoor verspillingen tot het verleden behoren.

  • Eenvoudige integratie in automatisering (Simatic TIA-Portal en PCS7) door beschikbaarheid voorgeprogrammeerde functieblokken en Faceplates
  • Geïntegreerde doseerfunctionaliteit voor real-time doseringen
  • Zeer eenvoudige integratie van de Coriolis-massaflowmeter in Simatic TIA-Portal via TIA-Selection tool
  • Inzetbaar in breed scala aan vloeistof- en gasapplicaties in vrijwel alle marktsegmenten, waaronder chemie, olie en gas, en voedingsmiddelen

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie