Nieuwe Smart Condition Monitoring-oplossing met IIoT-sensoren

Smart Condition Monitoring

Siemens introduceert Sitrans SCM IQ, een nieuwe Industrial Internet of Things (IIoT)-oplossing voor Smart Condition Monitoring. Hiermee kunnen potentiële storingen in een vroeg stadium worden opgespoord en voorkomen, wat onderhoudskosten en stilstandtijden vermindert en installatieprestaties tot wel tien procent verhoogt.

De draadloze, robuuste Sitrans MS200 multisensoren vormen de hardwarebasis voor installatie op systeemcomponenten, zoals pompen, tandwielkasten, compressoren en aandrijflijnen, waar ze vibratie- en temperatuurgegevens verzamelen.

Via een Bluetooth-verbinding worden deze gegevens verzonden naar de industriële gateway Sitrans CC220 waar ze worden versleuteld voordat ze van daaruit worden verzonden naar de cloud, in dit geval de industriële IoT-as-a-Service-oplossing MindSphere. Het Sitrans SCM IQ-systeem beschikt over anomaliedetectie die op machine learning is gebaseerd. Het controleert en analyseert voortdurend alle sensor waarden en herkent vroegtijdig afwijkingen van de normale bedrijfstoestand.

Anomaliemeldingen worden verstuurd via SMS en/of e-mail, afhankelijk van de configuratie en gedefinieerde gebruikersgroep. Via de app kunnen afwijkende machinegedragingen worden gedocumenteerd en beschikbaar worden gesteld aan een specifieke gebruikersgroep. Het Sitrans SCM IQ-systeem bestaat uit multisensoren, gateway en app, en kan gebruikt worden in alle industriële installaties met mechanische of roterende componenten. Het systeem is vanaf zomer 2021 verkrijgbaar.

De Sitrans MS200 multisensoren hebben een robuust en compact industrieel ontwerp met een hoge beschermingsgraad IP68. Door de Bluetooth-communicatie is bekabeling niet nodig, wat de installatie en inbedrijfstelling sterk vereenvoudigt. De stroomvoorziening wordt verzorgd door vervangbare industriële batterijen, wat een lange levensduur mogelijk maakt.

De industriële gateway Sitrans CC220, die voor veilige communicatie tussen de multisensor en de cloud zorgt, is geschikt voor schakelkastinstallatie en heeft een externe Bluetooth-antenne. De overdracht met hoge sample rate maakt nauwkeurige en betrouwbare data-analyse mogelijk. De mobiele webapplicatie Sitrans SCM IQ geeft de toestanden van de gemonitorde installaties en componenten grafisch weer, altijd en overal.

Sitrans SCM IQ is schaalbaar, wat betekent dat er slechts één toepassing kan worden bewaakt, of meerdere machines in een installaties.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie