CodeMeter en Apple M1 chip: topprestaties en betrouwbaarheid

CodeMeter technologie

Wibu-Systems, pionier in cybersecurity oplossingen voor software-uitgevers en fabrikanten van intelligente apparaten, komt met versie 7.20 van het veel gebruikte CodeMeter licentiebeheer en beveiligingssysteem voor het nieuwe Apple CPU-platform met de M1-chip, gebaseerd op de instructieset/architectuur van ARM.

De chip-architectuur is afkomstig van het oorspronkelijk Britse bedrijf ARM Holdings met als eigenaar het Japanse Softbank. Inmiddels wacht de Amerikaanse computerhardwareproducent NVIDIA op de officiële toestemming van de mededingingsautoriteiten voor het overnemen van ARM. De meest recente CodeMeter versie voor het Apple-platform is vrijgegeven na een geslaagde test van het Wibu-Systems product in samenhang met de nieuwste generatie van Mac-systemen en het bijbehorende Big Sur besturingssysteem.

De strategische omschakeling van het Intel x86 platform naar de ARM-omgeving past binnen de transitie van Apple naar een SoC-architectuur (system-on-chip), ontwikkeld door hun eigen specialisten. Het ontwerp van de originele iPad met de A4 chip ging daaraan vooraf. Zowel hardware bouwers als software ontwikkelaars worden geconfronteerd met de gevolgen van deze ingrijpende transitie.

Wibu-Systems beschouwt het nieuwe chip ontwerp en macOS als een unieke propositie voor de trouwe klantenbasis van CodeMeter. Ter voorbereiding van de nieuwe versie hebben Wibu-Systems experts veel werk verzet tijdens de migratie en de compatibiliteitstesten, zodat de volledige CodeMeter functionaliteit inclusief de encryptiecapaciteit behouden blijft binnen de nieuwe Mac-omgeving. Door consequent de pioniersrol bij technologische ontwikkelingen te blijven vervullen en vast te houden aan het 4D interoperabiliteitsconcept, slaagde Wibu-Systems erin de modulaire CodeMeter productreeks soepel over te zetten naar de Apple M1 systemen en het nieuwe macOs Big Sur.

Gebruikers van CodeMeter die werken met nieuwe Mac systemen, krijgen het advies hun CodeMeter Runtime 7.20 en CodeMeter Protection Suite 10.70 op te waarderen. En dat niet alleen om zich te verzekeren van de bewezen functiebehoud ten opzichte van de CodeMeter versie op de vorige generatie Mac-systemen, maar ook om te profiteren van nieuwe voorzieningen. Gebruikers van Intel gebaseerde Macs kunnen gebruik blijven maken van hun CodeMeter software onder het Big Sur besturingssysteem zonder daarvoor in actie te moeten komen.

Wolfgang Voelker, Directeur Product Management & Support bij Wibu-Systems ziet marktpotentie in de drastische wending bij Apple. “Het is niet de eerste keer dat zij de industrie wakker schudden met een gewaagde strategie. Wij hebben onze klanten jarenlang ondersteund met hun Intel gebaseerde Macs. Nu staan we weer als eerste op om op het juiste moment en geheel in lijn met Apples evolutionaire visie onze huidige en toekomstige klanten te verzekeren van meer prestaties en een naadloze overgang.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie