Wibu-Systems ondersteunt QNX Neutrino Real-time Operating System

16
Wibu-Systems

Wibu-Systems ondersteunt QNX Neutrino Real-time Operating System (RTOS) en versnelt ontwikkeling vitale apparaten

Wibu-Systems, toonaangevend ontwikkelaar van software licentiëring- en beveiligingoplossingen werkt samen met BlackBerry Technology Solutions aan een versie van de veelgebruikte  CodeMeter Embedded technologie voor QNX® Neutrino® RTOS . Het betreft de microkernel, van het POSIX-compatibele real-time besturingssysteem van BlackBerry QNX. QNX RTOS wordt wereldwijd toegepast in veiligheidssystemen in voertuigen, medische apparatuur, industriële besturingsystemen, voorzieningen voor spoorwegbeveiliging, robotten en in systemen voor de luchtvaart en militaire doeleinden.

De samenwerking tussen Wibu-Systems en BlackBerry QNX richt zich op fabrikanten van bedrijfskritische apparaten die streven naar de hoogste graad van beveiliging, maar toch de kosten voor onderzoek en ontwikkeling willen verlagen. Daarnaast willen ze sneller produceren.

CodeMeter Embedded is a statische bibliotheek van software voor de licentiëringsfunctionaliteit en de cryptografische faciliteiten van CodeMeter voor embedded besturingssystemen zoals Linux Embedded, VxWorks, Android en nu dus QNX Neutrino RTOS.

CodeMeter Embedded is ontworpen voor embedded systemen die 24 x 7 functioneren zonder uitval. De oplossing biedt de makers van apparaten voor vitale toepassingen een uitgebreide reeks functionele mogelijkheden zoals: gebruik van verschillende licentiedragers (via hardware, software of de cloud); in te zetten voor uiteenlopende toepassingen (industriële computers, embedded systemen, PLCs en microcontrollers); ondersteuning van  back office systemen en voor verschillende besturingsplatforms, waaronder nu dus QNX Neutrino RTOS. CodeMeter Embedded is in samenhang met versie 6.5 en 7.0 van QNX Neutrino te gebruiken op zowel de ARM als x86 processorarchitecturen.

Volgens Oliver Winzenried, CEO en medeoprichter van Wibu-Systems is BlackBerry QNX al lange tijd de stuwende kracht achter efficiënte, veilige en betrouwbare embedded technologie. ”Wij zijn zeer verheugd over de mogelijkheid om bij te dragen aan de verspreiding van QNX-besturingsystemen via CodeMeter Embedded, onderdeel van ons eigen innovatie en beveiliging erfgoed.”

“Het QNX Neutrino RTOS platform voorziet in een degelijk fundament voor het op een veilige en kosteneffectieve wijze realiseren van bedrijfskritische systemen voor een competitieve markt”, zegt Dhiraj Handa, VP, Channel, Partners en APAC bij BlackBerry QNX. “Wij zijn blij dat Wibu-Systems ervoor heeft gekozen om de ondersteuning voor ons besturingssysteem uit te breiden. Ze erkennen de prominente positie die wij innemen in de embedded software industrie. We zien er naar uit om in de maanden en jaren die voor ons liggen met hen samen te werken bij het realiseren van veilige en betrouwbare oplossingen, waarop onze gezamenlijke klanten verder kunnen bouwen.”

Over Wibu-Systems

WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  Wibu-Systems BV is een zelfstandige onderneming in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje.

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.