Bosch Rexroth trots op Certified Excellence partners

Partnerdag

Bosch Rexroth viert tijdens de jaarlijkse partnerdag de uitvoering van een geslaagde partnerstrategie. De ingezette strategie om intensief samen te werken met gecertificeerde partners werpt haar vruchten af. Samen met de Certified Excellence (CE) partners zorgen we voor een landelijke dekking in Nederland.

Na een intensieve certificeringsperiode in 2020 en 2021 hebben nagenoeg alle partners het certificeringsproces succesvol doorlopen en zijn bijna alle Certified Excellence Certificaten uitgereikt. Met nog een aantal beoogde certificeringen te gaan, is er naar verwachting voor het einde van dit jaar sprake van een landelijke dekking van CE Partners in Nederland.

Blij met ontwikkeling

“Het aantal klanten dat Rexroth zelf bediend is gedaald conform de ingezette strategie. Deze daling is inmiddels omgezet in een stijging door de partners. We zijn als Rexroth dan ook erg blij met deze ontwikkeling bij onze partners”, aldus Arjan Coppens, general manager country unit Netherlands van Rexroth.

Certificering

Het certificeringsproces bestaat uit vier stappen. Na het goed doorlopen van deze stappen behaalt een partner het Certified Excellence certificaat.

De certificering is een dynamisch proces en wordt periodiek herhaald. Het landelijke partnernetwerk bestaat uit: Service Partners, Distribution Partners en Solution Partners.
Binnen die partnertypen zijn weer specialisaties per marktsegment (zoals bijvoorbeeld compact hydrauliek of mobiel).

Partnerdag – One team, one goal

Het centrale thema van de partnerdag was ‘One team, one goal’: samenwerken aan het gezamenlijke doel om meer Rexroth producten te verkopen op de Nederlandse markt.
Het thema werd ingevuld door presentaties, een expositie en break-out sessies over het in de markt zetten van een A-merk. Daarnaast werd er veel kennis uitgewisseld en zijn vooral nieuwe contacten opgedaan tussen partners onderling en het sales team van Rexroth.

Succesvol

De landelijke dekking door partners zorgt nu al voor een substantiële bijdrage aan de omzet van Rexroth. Daarmee is de ingeslagen nieuwe partnerstrategie succesvol, maar zeker nog niet afgerond. De samenwerking wordt komende tijd verder uitgebreid met o.a. gezamenlijke e-commerce activiteiten.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.