Center of Excellence voor betere ondersteuning van systeemintegratoren

Ondersteuning van systeemintegratoren

Interroll plant bouw van een nieuw Center of Excellence voor software & elektronica voor betere ondersteuning van systeemintegratoren

Interroll heeft vandaag de overname aangekondigd van MITmacher GmbH in Linz, Oostenrijk. De overname van het bedrijf zal als basis dienen voor de toekomstige bouw van Interroll’s nieuwe Global Center of Excellence (CoE) Software & Electronics, waarmee een betere ondersteuning van systeemintegratoren wordt gegarandeerd.

Naast de betreffende activa, neemt Interroll een hooggekwalificeerd team van ingenieurs en experts over met een sterke staat van dienst op het gebied van softwareontwikkeling, elektronica, mechatronica en engineering, met de focus op material handling en het Industrial Internet of Things (IoT). Voor de overname van MITmacher GmbH heeft Interroll een zescijferig bedrag in euro’s geïnvesteerd.

Het nieuwe CoE wordt opgezet om globale en cross-product verantwoordelijkheden te kunnen nemen op het gebied van besturings-, software- en elektronicaoplossingen. Binnen de nieuwe opzet zal het bedrijf een aantal reeds bestaande projecten blijven ondersteunen met zijn consultancy-expertise.

Andreas Eglseer, de oprichter van MITmacher GmbH, wordt aangesteld als managing director van het nieuwe global CoE. De 42-jarige Eglseer, die het bedrijf begin 2015 oprichtte, zal rapporteren aan Jens Strüwing, Executive Vice President Products & Technology van de Interroll Group. Het bedrijf wordt omgedoopt tot Interroll Software & Electronics GmbH en zal verder opereren vanuit een nieuw pand in Linz, Oostenrijk.

“Met een sterkere focus op software en elektronica neemt Interroll een grotere verantwoordelijkheid op zich bij de ondersteuning van systeemintegratoren door in de toekomst een nog meer modulair en geavanceerder technologieplatform ter beschikking te stellen. De markt vraagt bij het creëren van toegevoegde waarde voor onze klanten en eindgebruikers om steeds meer besturings- en softwareoplossingen”, aldus Jens Strüwing. “Daarom gaan we onze activiteiten op dit traject versnellen en kijken we er naar uit om onze competenties met ons nieuwe Global Center of Excellence Software & Electronics in Linz verder te kunnen uitbreiden.”

Over Interroll

De Interroll Group is de toonaangevende aanbieder voor oplossingen op het gebied van materiaalstromen. De onderneming werd in 1959 opgericht en staat sinds 1997 genoteerd aan de Zwitserse beurs SIX Swiss Exchange. Interroll voorziet systeemintegrators en fabrikanten met een uitgebreid assortiment aan platformgebaseerde producten en diensten in de volgende categorieën: “Rollen” (rollenbanen), “aandrijvingen” (motoren en aandrijvingen voor transportsystemen), “transportbanden & sorteerders” en “pallet & dozenafhandeling” (systemen voor doorstroomopslag). Oplossingen van Interroll worden toegepast in expres- en postdiensten, in e-commerce, op luchthavens, in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, in de mode- en automobielsector en in vele andere industrieën.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.