Bosch Rexroth nieuwe NEVONEX-partner

NEVONEX

Met Bosch Rexroth heeft NEVONEX, het fabrikantonafhankelijke ecosysteem voor digitale diensten in de landbouw, een nieuwe partner voor hardware en interfaces. De RCU-telematica-eenheid van het bedrijf is nu beschikbaar voor NEVONEX-gebruikers als een robuust connectiviteitsapparaat voor een breed scala aan toepassingen. Naast NEVONEX biedt de open en flexibele infrastructuurbenadering van Bosch Rexroth fabrikanten van landbouwmachines efficiënte manieren om de toekomstbestendige telematicaoplossingen met modulair apparaat- en gegevensbeheer in te voeren die ze nodig hebben.

De RCU (Rexroth Connectivity Unit) breidt het NEVONEX-ecosysteem uit door een technologisch toonaangevend connectiviteitsapparaat toe te voegen. Bosch Rexroth kwalificeerde zich als NEVONEX-partner dankzij de openheid van haar hardware-architectuur die de fabrikantonafhankelijke NEVONEX-aanpak ondersteunt en alle digitale diensten van de verschillende partners die op basis daarvan draaien.

Als fabrikantonafhankelijk platform biedt NEVONEX alles wat nodig is om digitale diensten op landbouwmachines uit te voeren en maakt zo het werk voor boeren gemakkelijker. Dankzij NEVONEX retrofitsets kunnen zelfs bestaande landbouwmachines slimmer worden gemaakt. Met Bosch Rexroth groeit de lijst van gerenommeerde partners voor het fabrikantonafhankelijke en open digitale ecosysteem powered by Bosch.

Hardwarebasis voor eigen telematicaoplossingen van fabrikanten

Voor fabrikanten van landbouwmachines die snel en naar behoefte hun eigen telematica-oplossingen willen opzetten, is de RCU van Bosch Rexroth een aantrekkelijke propositie voor toepassingen die verder gaan dan NEVONEX. In tegenstelling tot bedrijfseigen telematica-besturingseenheden (TCU’s), heeft de processorgebaseerde RCU van Bosch Rexroth een open-source Linux-besturingssysteem. De eigenlijke apparaatsoftware wordt in lagen geïnstalleerd en is daarom overdraagbaar. Op basis van deze modulaire, eenvoudig te beheren telematica-eenheid kunnen voertuig- en machinegegevens niet alleen flexibel en efficiënt worden geregistreerd, maar kunnen ze ook op specifieke manieren worden voorbewerkt en met geoptimaliseerde bandbreedte naar de cloud worden overgebracht.

De RCU is een belangrijk onderdeel van het modulaire BODAS Connect-telematicasysteem van Bosch Rexroth dat voldoet aan de hoge eisen van fabrikanten met betrekking tot schaalbaarheid en toekomstige levensvatbaarheid. Dit omvat ook de systematische scheiding van apparaat- en gegevensbeheer, wat twee fundamenteel nieuwe opties voor fabrikanten opent: Wie een hoge mate van vrijheid nodig heeft, kiest voor BODAS Device Connectivity, een kosteneffectieve combinatie van de RCU en schaalbaar apparaatbeheer dat terugkerende processen en de administratieve lasten blijvend vermindert. Als echter een minimale time-to-market inclusief databeheer vereist is, is de complete oplossing van Bosch Rexroth – het configureerbare en aanpasbare BODAS Connect All-in-One-Connectivity-systeem – beschikbaar.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie