Nieuwe PLC-serie B&R zorgt voor extra ruimte in de schakelkast

PLC-serie PLC code

B&R introduceert een nieuwe PLC-serie: X20 Embedded. Deze PLC’s combineren hoge prestaties en talrijke geïntegreerde interfaces in een behuizing van slechts 55 mm breed. Daardoor zijn deze slechts half zo breed als vergelijkbare apparaten.

Met hun krachtige Intel Atom processors is de nieuwe PLC-serie ook geschikt voor veeleisende toepassingen met korte cyclustijden. De compacte apparaten kunnen zelfs een volwaardige robottoepassing besturen. Machinebouwers besparen zowel kosten als ruimte in de schakelkast.

De PLC’s worden standaard geleverd met twee USB-poorten, een geïntegreerd flashgeheugen en twee ethernetpoorten. Een geïntegreerde switch ondersteunt daisy-chain bekabeling zonder extra netwerkinfrastructuur.

PLC-serie met geïntegreerde interfaces

De apparaten zijn voorzien van hardware-interfaces voor POWERLINK en RS485. De RS485-interface zonder extra hardware gebruikt worden om een frequentieregelaar rechtstreeks op de PLC aan te sluiten. Ook de voeding is geïntegreerd. De PLC-serie heeft ondanks de hoge prestaties geen ventilatoren of batterijen nodig en is daarom onderhoudsvrij.

Optionele PLC varianten met een interfaceslot ondersteunen aanvullende veldbusprotocollen. Met de X20 Embedded serie kunnen alle interfacekaarten van B&R gecombineerd worden en kunnen zoals gebruikelijk alle X20 I/O-modules aangesloten worden.

Over B&R

B&R is een innovatief automatiseringsbedrijf met het hoofdkantoor in Oostenrijk en vestigingen over de hele wereld. Op 6 juli 2017, werd B&R een businessunit van de ABB Group. Als wereldwijde leider in de industriële automatisering, combineert B&R state-of-the-art technologie met geavanceerde engineering om klanten in vrijwel elke industrie te voorzien van complete oplossingen voor machine- en fabrieksautomatisering, motion control, HMI en geïntegreerde veiligheidstechnologie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.