analytica 2020 vindt virtueel plaats

analytica 2020

analytica 2020: ’s werelds toonaangevende vakbeurs vindt virtueel plaats

Messe München organiseert dit jaar ’s werelds toonaangevende vakbeurs analytica 2020 voor laboratoriumtechnologie, analyse en biotechnologie als virtueel evenement. Van 19 tot 23 oktober stelt het nieuwe format analytica virtual exposanten in staat digitale beursstands te boeken. Het biedt alle klanten bovendien meer mogelijkheden om uit te wisselen en te netwerken. Grote delen van de lezing en het ondersteunende programma zullen ook digitaal beschikbaar zijn.

Samen met de analytica adviesraad is in maart 2020 besloten om de beurs uit te stellen van april 2020 naar oktober 2020. Tot in juli was interesse van het aantal exposanten voor een fysieke beurs erg hoog, hoewel de gehoopte versoepeling van de reisbeperkingen vanuit niet-Europese landen uitbleef. De bezoekersmarketing werd vervolgens gericht op de Europese markt. “Helaas begon in de loop van augustus en dan vooral in Europa, een ontwikkeling die rechtstreeks van invloed is op de exposanten- en bezoekersmarkten”, aldus Dr. Reinhard Pfeiffer, vice-voorzitter van de raad van bestuur van Messe München. “Het nieuws kwam van belangrijke Europese analytica-kernmarkten dat beursbezoeken niet konden worden afgelegd. Een fysieke beurs in oktober voldeed dus niet langer aan de eisen van de deelnemers met betrekking tot de internationaliteit van de analytica en zou de verwachtingen van bezoekers en exposanten, zelfs in Corona-tijden, teleurstellen en de kern van het evenement beschadigden. Een digitaal platform is nu het alternatief, waar ook veel exposanten zich voor hebben uitgesproken.”

Nieuwe reisbeperkingen voor Europese landen in augustus

Naast de reisverboden, die bedrijven momenteel aan hun werknemers opleggen en de beperkingen die staten hebben opgelegd aan reizen naar Duitsland, maakte de Bondsrepubliek Duitsland in augustus ook de binnenkomst uit sommige staten moeilijker. Dit zijn onder meer regio’s in Frankrijk (zoals het gebied rond Parijs), België (Antwerpen, Brussel) en Spanje (het hele vasteland en de Balearen), die tot de belangrijke exposanten- en bezoekerslanden behoren.

Vooral in de afgelopen twee weken ontving het analytica-team buitengewoon veel informatie van Europese exposanten over de onuitvoerbaarheid van hun aanwezigheid op de beurs. Veel Duitse exposanten uitten begrijpelijk hun angst dat slechts een klein deel van de verwachte bezoekers naar analytica zou komen.

“De oorspronkelijke beslissing om de analytica uit te stellen was goed. Nu de externe omstandigheden recentelijk aanzienlijk zijn verslechterd, is een herbeoordeling van de situatie onvermijdelijk. Analytica is een toonaangevende internationale vakbeurs. Veel deelnemers zouden niet naar München zijn gekomen vanwege de nieuw ingevoerde reisbeperkingen. We zijn blij dat Messe München flexibel en snel heeft gereageerd en dat het met analytica virtual het juiste concept biedt voor 2020 ”, benadrukt Siegbert Holtermüller, voorzitter van de analytica Exhibitor Advisory Board en hoofd Sales Life Sciences bij Olympus.

Online vakbeurs met virtuele stands en ondersteunend programma

Het analytica-projectteam werkt nu aan het uitbreiden van het analytica virtual format, dat in augustus werd gelanceerd, tot een wereldwijd zichtbare digitale vakbeurs voor de laboratoriumindustrie, waarbij zij zo veel mogelijk aanbiedingen en formats in kaart brengen die analytica in München al decennia lang kenmerken. analytica virtual wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met Lumitos AG.

Analytica virtual is 24 uur per dag beschikbaar om bezoekers in alle tijdzones te laten deelnemen. Op virtuele beursstands presenteren exposanten nieuwe producten en productinnovaties uit alle gebieden van laboratorium- en analytische technologie voor de doelsectoren chemie, biotech, farmaceutica en voeding. Bezoekers kunnen productpresentaties ervaren, flyers downloaden en direct in contact komen met de betreffende exposant via een tekst-, audio- en videochatfunctie. Daarnaast zullen webseminars, vakcolleges en een groot deel van het ondersteunende programma op het platform beschikbaar zijn. Belangrijke programma-items worden op verschillende tijdstippen van de dag herhaald.

Hoogtepunten zijn onder meer de wereldwijd unieke speciale presentatie / voordracht Digital Transformation, waarin bedrijven en wetenschappers acht workflows hebben geïmplementeerd om de staat van laboratoriumautomatisering te presenteren. Het analytica-congres vindt ook virtueel plaats in 2020 en kan daardoor met internationale topsprekers haar hoge professionele niveau behouden.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.