Advantech tekent strategische overeenkomst met systeemintegrator

Systeemintegrator

Advantech, leverancier van industriële en embedded systemen, kondigt een samenwerkingsovereenkomst aan met systeemintegrator HPS industrial, een toonaangevende Nederlandse specialist in de assemblage, bouw en configuratie van industriële computing- en netwerkoplossingen.

In het kader van een zogenaamde ‘focus channel’ partnerovereenkomst zal systeemintegrator HPS Industrial voortaan de technologie van Advantech verdelen, waarbij de focus sterk ligt op het veelgeprezen AI-gamma van het bedrijf. Voor Advantech is de overeenkomst een nieuw voorbeeld van haar benadering om in zee te gaan met gespecialiseerde partnerbedrijven. Zo worden klant- en sectorspecifieke oplossingen voor een zeer breed spectrum van applicaties mogelijk gemaakt.

Als wereldleider op het gebied van AI beschikt Advantech over een uitgebreide reeks edge AI-modules, AI-inferentiesystemen, edge intelligence-servers en IoT-gateways. Deze zijn allemaal gericht zijn op het versneld inzetten van Artificial Intelligence of Things (AIoT) voor het wereldwijde klantenbestand.

Systeemintegrator HPS Industrial levert systemen voor applicaties waarin er hoge eisen gesteld worden aan de betrouwbaarheid en beschikbaarheid op lange termijn. Daarbij worden meerdere technologieën gecombineerd, denk aan paneel- en box-pc’s, industriële gateway-pc’s, embedded computer boards, industriële aanraakschermen, HMI-panelen en industriële bekabelde en draadloze netwerkcomponenten. Ook AI-technologie komt daarbij aan bod.

Bart Meesterburrie, IIoT Channel Manager – Benelux bij Advantech, legt uit: “AIoT heeft het potentieel in zich om voor heel wat toepassingen enorme voordelen te creëren. Maar het is heel duidelijk dat het werken met één enkele technologieleverancier de klant zal beperken om die voordelen ook om te zetten in commercieel gewin.”

“Wat zij nodig hebben is een ecosysteem van leveranciers. En dat is net wat wij creëren en ook verder zullen ontwikkelen. Wij stellen andere partijen in staat hun eigen specifieke kennis met de technologie samen te brengen om complete applicatie specifieke oplossingen uit te werken.”

“De overeenkomst met systeemintegrator HPS Industrial – een ware expert en leider op het gebied van systeemintegratie – zal het bedrijf toegang geven tot onze technologie. Zo kunnen wij hun projecten ondersteunen en hun klanten volledig laten genieten van de mogelijkheden van AIoT.”

“We zijn verheugd dat we ons productportfolio kunnen uitbreiden met de innovatieve AI-producten van Advantech,” zegt Erik Seijner van systeemintegrator HPS Industrial. “We zijn al bijna 30 jaar een betrouwbare partner voor industriële automatisering. Nu de vraag naar industriële AI-systemen in de markt toeneemt, zijn we vereerd dat we onze toegevoegde waarde kunnen laten zien en deelnemen aan het AI-ecosysteem dat Advantech opbouwde.”

“Wij geloven dat dit partnerschap met Advantech onze relaties en positie in de industriële AI-markt zal versterken. Samenwerking is de sleutel tot groei,” concludeert Erik Seijner.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie