Samenwerking EKB met AI software leverancier Neurala

Systeemintegrator EKB

Systeemintegrator EKB (met 5 locaties in Nederland) is met ingang van 1 januari 2021 een samenwerking aangegaan met Vision AI (Artificial Intelligence) software leverancier Neurala uit de Verenigde Staten. EKB levert al een aantal jaar Machine Vision maatwerk oplossingen vanuit zijn vestigingen in Haaksbergen en Houten. Door deze samenwerking biedt EKB nu een gebruikersvriendelijke omgeving voor de realisatie van kwaliteitsinspecties voor industriële processen.

Gebruiksvriendelijk en laagdrempelig systeem

De software van Neurala werkt op basis van Artificial intelligence (Deep Learning) en richt zich voornamelijk op kwaliteitsinspecties met goed- en afkeur toepassingen (PASS/FAIL). Het is inzetbaar in elk productieproces waarbij tussentijdse en/of eindcontrole gewenst is en waar men deze inspectie wenst te automatiseren. De softwareomgeving is zeer gebruiksvriendelijk en ook de software integratie is met een “paar muislikken” te realiseren. Lokaal of via de Cloud omgeving kan de gebruiker nieuwe samples toevoegen en het AI netwerk (her)trainen. De gebruiker kan zelf aangeven op welke opname een goed product en op welke opname een afkeur product te zien is. De software zal vervolgens zelf het best passende AI netwerk inzetten en instellen om tot een optimale classificatie te komen. De resultaten worden via PLC I/O en Modbus TCP naar de besturing gecommuniceerd.

Goede aanvulling

“De dienstverlening van beide partijen vult elkaar goed aan”, aldus Robbert Niemans, project manager Vision bij EKB. “EKB is specialist op het gebied van het Machine Vision systeem ontwerp om de juiste opnamen te maken en zorgt voor de juiste camera, lens en belichting in de best mogelijke opstelling. Naast de maatwerkoplossingen op het gebied van Machine Vision, biedt deze software een goede aanvulling om relatief snel en eenvoudig Deep Learning toe te passen. Ook met AI blijft het noodzakelijk dat de informatie (contrast) op een goede manier in beeld wordt gebracht.”

Over EKB

EKB levert sinds 1971 industriële automatiseringsoplossingen binnen de proces- en maakindustrie. Bij het bedrijf zijn 200 medewerkers werkzaam, verspreid over 5 vestigingen in Nederland. EKB is onderdeel van de beursgenoteerde TKH Group.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie