Compleet programma softstarter series voor alle toepassingen

Softstarter

Het programma softstarter oplossingen van ABB omvat de series PSR, PSE en PSTX. Daarmee biedt ABB voor iedere toepassing een passende oplossing – van betaalbare basisunit tot geavanceerde softstarter met motorbeveiligingsfunctionaliteit.

Of het nu om de voedingsmiddelen-, waterzuiverings- of de maritieme industrie gaat: overal waar processen in beweging worden gezet is de motor onontbeerlijk. De softstarter zorgt er daarbij voor dat het opstarten van de motor soepel verloopt. Zo blijft de belasting op mechanische onderdelen, zoals leidingwerk van een pomp tijdens het opstarten van de motor beperkt en worden inschakelpieken tot een beheersbaar niveau terug gebracht.

Compacte PSR-serie

De PSR softstarter is de meest compacte softstarterseries. Deze reeks omvat een eenvoudige en tegelijkertijd uiterst betrouwbare startoplossing die alle basis softstarter-features biedt. De PSR-serie bewijst zijn waarde met name in toepassingen waarin veel starts per uur worden gemaakt. De elektrisch robuuste softstarter leent zich voor toepassingen tot 100 starts per uur.

Daarnaast is de PSR bij uitstek geschikt voor installaties waar slechts een bescheiden hoeveelheid ruimte beschikbaar is. Door de geringe omvang zijn zeer compacte startoplossingen mogelijk. Wordt de PSR gecombineerd met een motorbeveiligingsschakelaar dan ontstaat een compacte startoplossing, inclusief beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting – veel compacter dan bijvoorbeeld met complexe ster-driehoeksstarters mogelijk is.

Efficiënte PSE-serie

De PSE-serie combineert een optimale efficiëntie met aanzienlijke kosten- en energiebesparingen. Verschillende ingebouwde motorbeveiligingsfuncties zorgen daarbij voor volledig beveiligde motorapplicatie. Bovendien biedt de ingebouwde koppelregeling een oplossing tegen waterslag waardoor de belasting van pompen en waterleidingen sterk wordt verminderd.

De PSE-serie onderscheidt zich verder door het gebruiksgemak. Met een verlicht, taalonafhankelijk display en een uiterst intuïtieve gebruikersinterface is de serie in niet meer de 15 seconden ingesteld. De softstarter is voorzien van ingebouwde Modbus-functionaliteit waardoor hij zich eenvoudig laat integreren in standaard productie- of automatiseringssystemen.

Paradepaardje PSTX-serie

Met de PSTX biedt ABB een serie softstarters waarin vele jaren onderzoek en productontwikkeling zijn gecombineerd met uitgebreide kennis van applicatiespecifieke eisen en wensen. Dit paradepaard onder de softstarters brengt motorbesturing en -beveiliging op een nieuw niveau met nieuwe functionaliteit en verbeterde beschikbaarheid.

De PSTX biedt een complete motorbeveiliging in slechts één unit en is in staat om zowel onregelmatigheden in de belasting als in het netwerk op te vangen. Temperatuurbeveiliging, aardlekbeveiliging en over-/onderspanningsbeveiliging samen met tal van andere functies, houden uw motor veiliger dan ooit. PSTX biedt ook drie soorten stroombegrenzing zodat volledige controle over de motor wordt verkregen tijdens het starten.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.