Naadloze integratie E- en W-installaties met ABB Cylon

Naadloze integratie ABB Cylon

Naadloze integratie van E- en W-installaties met introductie ABB Cylon

Met ABB Cylon HVAC Smart Building Solutions lanceert ABB een 100% merkonafhankelijke oplossing die E- en W-installaties in gebouwen naadloos integreert. Dat biedt de nodige voordelen.

Zo werkt het complete gebouwbeheersysteem op basis van geïntegreerde, actuele sensorgegevens om aanpassingen op een intelligente manier te doen. Dat geeft facility managers en gebouwbeheerders volop mogelijkheden om energie te besparen zonder afbreuk te doen aan comfort of veiligheid.

Slimmer met intelligente IoT

Nu gebouwen steeds slimmer worden, wordt er ook meer verwacht van de installaties die daarin worden toegepast. Traditioneel wordt hiervoor een gebouwbeheersysteem ingezet dat tijdschema’s heeft waarmee bijvoorbeeld verwarmings-, ventilatie- en airconditioninginstallaties (HVAC) op basis van de verwachte bezetting worden in- of uitgeschakeld.

Door gebruik te maken van intelligente IoT brengt ABB met ABB Cylon HVAC Smart Building Solutions deze gebouwbeheersystemen naar een volgend niveau. Alle E- en W-installaties worden daarbij gekoppeld aan sensoren.

Open omgeving

Verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling worden in gebouwen waarin mensen aan het werk zijn tegenwoordig als vanzelfsprekend ervaren. De luchtkwaliteit moet daarbij op de meest energie-efficiënte, economische manier worden gegarandeerd.

Inzet van ABB Cylon HVAC Smart Building Solutions geeft gebruikers meer grip op en inzicht in hun installaties en zorgt tegelijkertijd voor minder energieverbruik en onderhoud. De diverse oplossingen zijn schaalbaar en maken het daarnaast mogelijk om slimme apparaten, systemen en mensen gemakkelijker met elkaar te verbinden.

De IP-controllers die tot het programma behoren zijn bijvoorbeeld ontwikkeld op basis van het open BACnet®-platform, dat alle interconnectiviteit en flexibiliteit biedt die nodig is om intelligentere gebouwen te creëren. Onderdelen uit het programma zijn verder vrij programmeerbare BACnet-controllers voor regeling van zoneringstoepassingen, KNX/DALI-lichtregelaars voor het flexibel regelen van licht, jaloezie-actoren et cetera. Deze worden gekoppeld aan individuele systeemsensoren en data van E- en W-installaties. Eén control-unit is daarbij voldoende om alles te beheren en weer te geven. Wanneer deze gecombineerd wordt met het ABB i-bus KNX-portfolio voor gebouwautomatisering en ABB-energiemeters, -noodverlichting en –frequentieregelaars dan ontstaat een volledig gekoppeld Smart Building-systeem waarin zowel de elektronische- als alle klimaatinstallaties zijn opgenomen.

Groot aantal voordelen

Voor facility managers, gebouweigenaren en -beheerders biedt ABB Cylon HVAC Smart Building Solutions een groot aantal voordelen.

Externe sensoren voor weerdata, bezettingsniveaus, ruimteverlichting, luchtkwaliteit en temperatuur voorzien het gebouwbeheersysteem van informatie en maken een intelligente besturing van verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie en airconditioning mogelijk. Dat zorgt voor meer gemak en comfort voor gebouwgebruikers. Dankzij de feedback van de intelligente sensoren zijn de gebouwsystemen bovendien alleen actief als dat nodig is. Daarmee kan worden bespaard op energiekosten en wordt het milieu niet onnodig belast.

Door de verschillende systemen in realtime en centraal te laten monitoren door een slim gebouwbeheersysteem, kan het onderhoud sneller en doelgerichter worden uitgevoerd. Omdat systeemprestaties en afwijkingen op dezelfde manier zijn te bewaken en te herkennen, kan hier bovendien sneller op worden gereageerd. Downtime van systemen – en daarmee verstoringen voor de gebruiker – wordt op die manier verminderd.

De open systeemstructuur van ABB Cylon HVAC Smart Building Solutions geeft gebouwbeheerders alle vrijheid om uitbreidingen of verbeteringen door te voeren. Daarmee zijn het systeem en de investeringen die erin worden gedaan uitermate toekomstvast, en dus echt slimmer, veiliger en duurzamer.

Duurzamer door energie te besparen en uitstoot te verminderen

Erwin Roeterdink, product-/marketingspecialist bij ABB: “Wij optimaliseren HVAC-systemen door het koppelen van de E- en W-installaties om zo energie te besparen en het comfort in gebouwen te verhogen. Onze uitgebreide lijn van KNX-producten in combinatie met de nieuwe ABB Cylon-BACnet-oplossingen biedt de kwaliteit, betrouwbaarheid en energiebesparingen die facility managers verwachten. Bovendien zijn ze eenvoudig te gebruiken en goed te onderhouden.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie