Waterstof vraagt om andere kijk op beveiliging (webinar)

Hitma webinar

Waterstof is een veelbesproken onderwerp binnen de energietransitie. Maar waterstof is lichter en explosiever dan aardgas waardoor het vraagt om een andere vorm van beveiligen met behulp van specifieke detectiemethoden. Wegens grote interesse en vragen uit de markt, organiseert Peter Adema, gasdetectiespecialist bij Hitma, nogmaals een webinar op 10 november 2022 vanaf 10.00 uur over waterstofdetectie.

Dit keer is het webinar volledig in het Nederlands en wordt Edward Heitlager van Crowcon Detection Instruments in de studio van Hitma ontvangen. De specialisten vertellen tijdens het webinar alles over een nieuwe detectietechnologie, zeer geschikt voor waterstof.

MPS: nieuwe detectietechnologie voor waterstof

Het gebruik van waterstof brengt risico’s met zich mee. Waterstof is kleurloos en geurloos, waardoor het moeilijker is om het gas waar te nemen. Ook is waterstof lichter dan aardgas waardoor het makkelijker kan ontsnappen via kleppen en afsluiters. Huidige veiligheidsmaatregelen om gevaarlijke situaties met aardgas op tijd te signaleren, zijn daarom niet altijd geschikt voor waterstof. Speciaal voor waterstoftoepassingen zijn er gasdetectoren ontwikkeld die gebruikmaken van een nieuwe technologie; de Molecular Property Spectrometer (MPS™). Deze onderhoudsvrije sensor detecteert meerdere gassen zonder dat er sensorvergiftiging optreedt.

Voordelen MPS:

  • Jaarlijkse kalibratie niet meer nodig
  • Langere levensduur sensor
  • Geen kans op sensorvergiftiging

Snel en nauwkeurig

Fabrikant Crowcon is het eerste bedrijf dat een Molecular Property Spectrometer brandbaar gas-sensor toepast in een stationaire gasdetector. De eigenschappen van de sensor zorgen ervoor dat gebruikers van MPS-technologie snel gewaarschuwd worden bij gevaar, direct weten waar dat gevaar is en hoe ze hierop moeten reageren. Dit is een groot veiligheidsvoordeel. Tijdens het webinar wordt o.a. via een live demonstratie de werking van de nieuwe MPS-technologie getoond.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor het gratis webinar. Er is voor de deelnemers volop gelegenheid om vragen te stellen specialisten Edward Heitlager (Crowcon) en Peter Adema (Hitma).

Over Hitma

Hitma is een technische handelsmaatschappij. Sinds 1926 biedt het bedrijf producten en service voor de procesindustrie, farmacie, olie- en gaswinning, energiebedrijven, high tech-sector, ziekenhuizen en de installatiebranche. Bij Hitma werken technische specialisten die bedrijfsprocessen en knelpunten begrijpen en hiervoor maatoplossingen verzorgen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie