Volgende generatie procesbesturing voor Nereda afvalwaterzuiveringsinstallaties

Waterzuiveringsinstallatie afvalwaterzuiveringsinstallaties

Royal HaskoningDHV kondigt aan dat Schneider Electric wereldwijde voorkeursleverancier is voor de Nereda afvalwaterzuiveringsinstallaties oplossing. Schneider Electric is een internationale leverancier van digitale transformatie energiemanagement en automatisering en werd recent door Corporate Knights uitgeroepen tot ’s werelds meest duurzame bedrijf in 2021. HaskoningDHV is een onafhankelijk adviesbureau dat digitale technologieën en softwareoplossingen integreert om installaties te ontwerpen, te beveiligen en te onderhouden – in de marktsegementen infrastructuur, transport, gebouwen, energie, waterproductie en industriële en huishoudelijke afvalwaterzuivering. Nereda is een duurzame en kosteneffectieve afvalwaterzuiveringstechnologie die water zuivert met gebruik van de unieke eigenschappen van aerobe korrelslib. Met meer dan 90 opgeleverde projecten wereldwijd is Nereda een gevestigde technologie voor zowel gemeentelijk als industrieel gebruik.

Als voorkeursleverancier combineert Schneider Electric de mogelijkheden van de EcoStruxure Automation Expert-oplossing met Nereda-technologie om de volgende generatie Nereda-procesbesturingen te ontwikkelen. EcoStruxure Automation Expert biedt gebruikers de oplossing om hardware-onafhankelijk te programmeren, een compleet levenscyclusbeheer van de installaties, een soepele integratie van IT/OT-diensten en een verbeterde systeemdiagnostiek.

“Ik ben blij om Schneider Electric te mogen verwelkomen in de Nereda Community. Deze samenwerking zal onze klanten ten goede komen met een nog sterkere projectuitvoering, installatieprestaties en mogelijkheden voor optimalisatie”, aldus René Noppeney, Global Director Water Technology Products, Royal HaskoningDHV.

“We kijken ernaar uit om Nereda’s bekroonde technologie voor afvalwaterzuiveringsinstallaties te kunnen ondersteunen”, aldus Alain Dedieu, President Water en Wastewater, Schneider Electric. “EcoStruxure™ Automation Expert hanteert een software-centrische en IT/OT-benadering van automatisering. Hierdoor kunnen geavanceerde IT-toepassingen, -tools en -technologieën eenvoudig worden geïntegreerd en is een grotere vrijheid van de hardware en asset-based onderhoud mogelijk. Dit alles verbetert de duurzaamheid en flexibiliteit in afvalwaterzuiveringsinstallaties.”

Nereda staat bekend om zijn geïntegreerde softwarebesturing waarmee exploitanten van installaties direct de prestaties kunnen volgen aan de hand van belangrijke parameters, en zo het zuiveringsproces kunnen optimaliseren.

De oplossing met EcoStruxure Automation Expert biedt een integratie van de Nereda besturing met de procesbesturing zodat de gebruikers ontzorgd worden
vanaf de bouw tot en met het beheer en onderhoud van de installaties.

Deze nieuwe samenwerking met Schneider Electric is een belangrijke stap om de Nereda-technologie voor afvalwaterzuiveringsinstallaties verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt de samenwerking mogelijkheden voor digitale integraties voor verdere optimalisatie van de prestaties.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.