Schneider Electric meest duurzame bedrijf ter wereld

DC Systems Schneider Electric

Schneider Electric uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld door Corporate Knights

Schneider Electric, leverancier van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, is uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. Corporate Knights is een media- en onderzoeksorganisatie die ieder jaar de prestigieuze lijst samenstelt op het gebied van duurzaamheidsprestaties.

“We zijn vereerd en dankbaar dat we door Corporate Knights op de eerste plek zijn gezet,” zegt Jean-Pascal Tricoire, voorzitter en CEO van Schneider Electric. “Het is een grote aanmoediging voor onze teams en partners, en een geweldige erkenning van meer dan 15 jaar inzet om ons bedrijf en de wereld groener en inclusiever te maken. Duurzaamheid is een reis die we afleggen met onze mensen, partners, leveranciers, klanten en gemeenschappen waarin we actief zijn. Deze erkenning is ook voor hen.”

De eerste plek op de ‘2021 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World’-lijst van Corporate Knights markeert een grote sprong ten opzichte van de 29e plaats vorig jaar en vertegenwoordigt een serieuze externe erkenning van de langdurige inzet van Schneider Electric voor environmental, social en governance (ESG)-issues.

“Er zijn twee kanten aan de duurzaamheidsmedaille”, zegt Gilles Vermot Desroches, Senior VP Sustainability bij Schneider Electric. “We willen het goede voorbeeld geven binnen onze eigen activiteiten en ecosysteem, en we dragen daarnaast bij aan de oplossing voor onze klanten. Duurzaamheid verbetert de prestaties, innovatie en onze aantrekkelijkheid als werkplek. Dit creëert waarde.”

De ranglijst van Corporate Knights in 2021 is gebaseerd op de beoordeling van 8.080 bedrijven met een omzet van meer dan $1 miljard. Prestatie-indicatoren omvatten evaluaties van hoeveel hernieuwbare energie en afval bedrijven genereren. Dit jaar bevatten ze ook nieuwe indicatoren over ziekteverzuim, diversiteit binnen de organisatie en schone investeringen.

Corporate Knights noemde de gestage verschuiving van Schneider naar producten en diensten die klanten helpen om hun energiebehoeften efficiënter en veiliger te beheren. “In de afgelopen decennia heeft Schneider zijn focus verlegd naar datacenters, opslag en andere gedistribueerde energiebronnen, en slimme oplossingen die elektrificatie, energie-efficiëntie en hernieuwbaarheid bevorderen. Het bedrijf verdient nu 70% van zijn inkomsten uit, en besteedt 73% van zijn investeringen aan, duurzame oplossingen,” zegt Toby Heaps CEO van Corporate Knights. “Schneider Electric presteert ook sterk op het gebied van raciale en genderdiversiteit en op het gebied van productiviteit en veiligheid van hulpbronnen.”

Schneider Electric was een early adopter van ESG-overwegingen en is zijn duurzaamheidsverplichtingen het afgelopen anderhalf decennium herhaaldelijk en ambitieus nagekomen. De laatste versnelling van zijn duurzaamheidsstrategie, ook aangekondigd op 25 januari, omvat zes langetermijnverbintenissen en elf concrete doelstellingen die tegen 2025 moeten worden gerealiseerd. Samen zijn deze bedoeld om Schneider en de bedrijven en gemeenschappen die het bedrijf bedient en waarmee ze interacteren, te helpen om klimaatverandering en sociale inclusie te adresseren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie