Connectiviteitsoplossingen voor de procesindustrie

Connectiviteitsoplossingen voor de procesindustrie

Softing Industrial Data Networks presenteert connectiviteitsoplossingen voor de procesindustrie

Softing Industrial Data Networks toont connectiviteitsoplossingen voor de procesindustrie via slimme gateways voor multi-protocol procesbesturing en een mobiele plug & play-oplossing voor configuratie en onderhoud van veldapparatuur op de vakbeurs SPS – Smart Production Solutions.

Met slimme gateways en mobiele bedrijfsoplossingen presenteert Softing Industrial Data Networks zich op de beurs SPS 2019 in Neurenberg als partner voor een procesindustrie die op op weg is naar digitalisering.

Gateways voor multi-protocol procesbeheersing

In veel procesinstallaties zijn besturingssystemen van verschillende fabrikanten en verschillende generaties in gebruik. Dit is veelal het gevolg van het feit dat de levensuur van veel procesinstallaties zeer lang is. Dit resulteert in het gebruik van veel verschillende communicatie-interfaces. Dit maakt het vaak lastig om productie- en installatiegegevens uit te wisselen tussen systemen. Dit is een belangrijke bottleneck als het gaat om het implementeren van industrie 4.0-toepassingen. De smartGate productfamilie van Softing ondersteunt gebruikers bij de integratie van verschillende protocollen, zorgt voor een digitale gegevensuitwisseling van begin tot eind en schept zo de voorwaarden voor meer efficiëntie en flexibiliteit in de productie.

Naast de pnGates voor PROFINET en de mbGates voor Modbus/TCP, zal Softing op de beurs de nieuwe Ethernet/IP naar PROFIBUS gateways epGate DP, epGate PA en epGate PB presenteren. Hiermee is de smartGate productfamilie compleet. Dee productfamilie ondersteunt nu alle Ethernet-protocollen die relevant zijn voor de procesindustrie: PROFINET, Ethernet/IP en Modbus/TCP. De epGates maken het mogelijk om PROFIBUS-apparaten gemakkelijk aan te sluiten op Ethernet/IP-controllers, bijvoorbeeld van Rockwell, Schneider Electric of Emerson.

Ook is er nieuws over de Modbus/TCP naar PROFIBUS gateways. Op de beurs zal versie 1.20 van mbGate DP, mbGate PA en mbGate PB te zien zijn. Deze is uitgebreid met de optie “High Availibility”. Hiermee wordt een redundant systeem met twee Modbus/TCP-controllers en twee Modbus/TCP-gateways mogelijk. Op deze manier is de beschikbaarheid van het systeem gegarandeerd, zelfs in het geval van een verbindingsprobleem. De mbGates maken de directe integratie van PROFIBUS PA- en DP-segmenten in Modbus/TCP-systemen mogelijk. Ze fungeren als Modbus-server en PROFIBUS-master en verbinden maximaal vier PROFIBUS PA-segmenten en één DP-segment met Modbus TCP.

Alle gateways maken het gebruik van de bestaande stroomvoorziening bij technologie-upgradeprojecten mogelijk, wat de engineeringkosten aanzienlijk verlaagt. Configuratie en asset management kunnen worden uitgevoerd met behulp van industriestandaard tools.

Mobiele bedrijfsoplossingen

Moderne procesinstallaties hebben digitale, mobiele, netwerk- en gestandaardiseerde oplossingen nodig die de gegevens van installaties, machines en veldapparatuur gemakkelijk toegankelijk maken en de onderhoudsprocedures voor de configuratie, inbedrijfstelling en probleemoplossing van de apparaten stroomlijnen. Hier komt de mobiele interface mobiLink van Softing in beeld. Deze biedt toegang tot de drie belangrijkste communicatieprotocollen in de procesautomatisering – HART, FOUNDATION Fieldbus en Profibus PA – en dat alles via één enkele interface. De verbinding met het mobiele apparaat kan via USB of Bluetooth tot stand worden gebracht. Met de nieuw beschikbare FDI-communicatieserver is het nu mogelijk om mobiLink met FDI-toepassingen te gebruiken. De DevCom-app voor Android of Windows voegt een applicatie voor apparaatparametrisering aan het aanbod toe. Een nieuwe versie – mobiLink Power – zal begin 2020 beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen veldapparaten via een USB-poort worden voorzien van stroom. Een externe voeding voor de veldapparaten is dan niet langer nodig.

Over Softing Industrial Data Networks

Softing is een managementholding die wordt bestuurd overeenkomstig de principes en waarden van Duitse middelgrote ondernemingen. Door de toenemende internationale focus van zijn operationele divisies, wordt Softing tevens door mondiaal opererende bedrijven gewaardeerd als een strategische partner. De Automotive, Industrial en IT Networks business segmenten brengen, naast services, geavanceerde software en hardware producten op de markt. In nauwe samenwerking met klanten, maakt Softing onder meer gebruik van standaard producten van hoge kwaliteit, voor het creëren van op maat gemaakte oplossingen die een brug slaan tussen verschillende technologieën. Softing’s engineering vernuft implementeert en verbetert data- en informatie-uitwisseling, zodat klanten hun waardeketens verder kunnen optimaliseren.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie