Verpakkingsbeurs Empack is klaar voor schitterend najaar

12
Vakbeurs Empack Den Bosch
Illustratie: FOTOGRIN / Shutterstock.com

Verpakkingsbeurs Empack gepland eind oktober 2021

Er is perspectief, de toekomst lonkt. Back to business met de verpakkingsbeurs Empack, de grootste vakbeurs op het gebied van verpakken in België. De beursorganisatie is van start gegaan om op 27 en 28 oktober 2021 een uiterst veilige vakbeurs te laten plaatsvinden. Na meer dan 18 edities is Empack in de Nekkerhal – Brussels North meer dan ooit het duwtje in de rug voor elke verpakkingsprofessional. Opnieuw face to face!

De toekomst van verpakken

Verpakkingsbeurs Empack is -in combinatie met Packaging Innovations- dé hot spot voor de complete supply chain van de verpakkingsindustrie: van de creatieve ontwikkelingsfase en het technische verpakkings- en vulproces tot verpakkingsmachines en onderaannemers. Nieuwe technologieën en materialen spotten, kennis updaten, connecteren en win-win creëren: het is hier te doen. Oftewel future proof blijven, samen met meer dan 150 exposanten in een 4.000 m2 zee van ruimte.

Uw innovatief ticket naar morgen

De Innovation Journey is een gratis ronleiding langs ingezonden innovaties van exposanten. Packaging Innovations is dan weer een dedicated zone gewijd aan innovaties uit de primaire en secundaire verpakkingsmarkt. Wie hier exposeert, krijgt als extraatje een gerichte marketingcampagne aan specifieke bezoekersprofielen zoals marketeers en brand managers.

Focus op Contract Packers

Tijdens de coronacrisis is het belang van contract packers zeer duidelijk geworden. Zo konden zij een helpende hand bieden aan o.a. foodproducenten die met grote pieken te maken kregen. En de vraag naar contract packing blijft groeien. Easyfairs vond het dus dringend tijd om de contract packers in de kijker te zetten met het Contract Pack Pavilion. Een paviljoen met exposanten die andere bedrijven ontzorgen door het verpakkingsproces uit handen te nemen, op vlak van verpakken en/of logistiek.

Verpakkingsbeurs Empack – kennis, beleving & networking

Een verbindend kennisprogramma maakt verpakkingsbeurs Empack extra boeiend en inspirerend. Een unieke kans om bij te leren van gerenommeerde sprekers en met elkaar in dialoog te gaan, o.a. over:

  • Consumentgedreven productvraag – impact op productie en verpakking Productie-optimalisatie – zorgen voor de hoogste kwaliteitsvolle output aan de laagste kost
  • Naast genieten van de unieke kruisbestuiving binnen de verpakkingssector, wordt het smullen van innovatieve ontwikkelingen pur sang dankzij de Innovation Journey en Packaging Innovations. Vernieuwing zit in het DNA van Empack – geen eendagsvliegen, wel duurzame innovaties om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan.
  • Digitale transformatie, digitalisering productielijnen en supply chain – big data, IoT, smart packaging
  • Economische factor – hoe neem je strategische beslissingen in een onstabiel economisch klimaat

COVID-19 – over de cruciale rol van de verpakkingssector

Tot slot vinden er ook twee awarduitreikingen plaats op het einde van de eerste beursdag: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende bedrijven of ‘Gazellen’ in drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

De Verpakking & Label Award tijdens de verpakkingsbeurs Empack omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve verpakkingen en verpakkingsmaterialen. De wedstrijd staat open voor verpakkingsproducenten en – leveranciers, ontwerpbureaus en verpakkende bedrijven.

Meer informatie over verpakkingsbeurs Empack

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.