Vakbeurzen Maintenance en Worksafe Gorinchem gaan als vanouds door

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe

Op 12, 13 & 14 april 2022 krijgt Evenementenhal Gorinchem een industrieel jasje tijdens de vakbeurzen Maintenance en Worksafe. Drie dagen lang presenteren ruim 125 deelnemers de nieuwste onderhoudstechnologieën op vakbeurs Maintenance en op de vakbeurs Worksafe de laatste ontwikkelingen die bijdragen aan de optimalisatie van het beleid over veilig en gezond werken. Ilse van der Ham, accountmanager Industrial bij beursorganisator Easyfairs: “We hebben met vakbeurs Maintenance een duidelijke focus op onderhoud binnen de industrie. Door de combinatie met vakbeurs Worksafe staat ook veilig en gezond werken centraal. We spelen hiermee in op één van de grootste uitdagingen binnen de gehele sector: het verbeteren van de veiligheid, tijdens de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden en Turn Arounds.”

Na een verplaatste editie in 2020, gaat het op 12, 13 en 14 april dan echt gebeuren. Dan vindt de tweede editie van vakbeurs Maintenance plaats en de lancering van Worksafe in Nederland. Worksafe is een gevestigde Europese serie specialistische vakbeurzen voor de Health & Safety branche met succesvolle edities in Dortmund, Antwerpen en Namen. Vakbeurs Maintenance vormt samen met Worksafe Gorinchem één evenement. Van der Ham: “Het was een grote teleurstelling om het event in 2020 te moeten verplaatsen. Echter heeft het ons wel de mogelijkheid gegeven om het huidige programma nog verder uit te werken en hiermee in te spelen op de belangrijkste onderhouds- en veiligheidsvraagstukken binnen de industrie.”

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe – Kennisdelen, netwerken en verbinden

Tijdens de vakbeurzen Maintenance en Worksafe worden vooruitstrevende en innovatieve oplossingen gepresenteerd die processen verbeteren op het gebied van onder andere duurzaamheid, efficiëntie én veiligheid. Bezoekers vinden hier onder meer instrumentatie, asset management en field services, persoonlijke beschermingsmiddelen, software, rampenpreventie en -bestrijding, industriële onderhoudstechnologieën en explosieveiligheid.

Ook in het vrij toegankelijke kennisprogramma zijn de belangrijkste trends vertaald naar inspirerende en praktische sessies. Hoofd kennispartners NVDO en iTanks hebben beide een adviserende rol in de vormgeving van het programma en het verbinden en aandragen van de juiste partners. Zo organiseert NVDO tijdens het evenement een minicongres over de rol van veiligheid binnen onderhoud. Ellen den Broeder, verenigingsmanager NVDO en hoofdredacteur VAM (Vakblad Asset Management): “We stonden aan de wieg van Maintenance in Gorinchem. Deze beurs vormt een mooi platform om ons als grootste branchevereniging in Europa op onderhoudsgebied te laten zien.”

Eindelijk weer events organiseren als vanouds

Het kabinet heeft op de coronapersconferentie van dinsdag 15 februari bekend gemaakt dat de meeste maatregelen per 25 februari worden opgeheven. Alleen een aantal basisadviezen, zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en testen bij klachten blijven gehandhaafd. Voor de vakbeurzen Maintenance en Worksafe betekent dit dat ze weer als vanouds door kunnen gaan. Dus ook zonder coronatoegangsbewijs, mondkapjes en 1,5 meter afstand.

Van der Ham: “We merken dat de markt veel zin heeft om elkaar weer live te ontmoeten en zaken te doen. Zeker na de laatste persconferentie waarbij werd aangekondigd dat de meeste maatregelen per 25 februari worden opgeheven, is er een enorm positieve vibe ontstaan. Alleen afgelopen week al hebben we vier nieuwe deelnemers mogen verwelkomen. Met nog enkele weken te gaan, zijn we ervan overtuigd dat dit evenement een groot succes gaat worden.”

Meer informatie over de vakbeurs Maintenance.
Meer informatie over de vakbeurs Worksafe.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie