Unilever benoemt Hein Schumacher tot nieuwe CEO

CEO

Unilever heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Hein Schumacher als haar nieuwe CEO (Chief Executive Officer), na een uitgebreid, wereldwijd zoekproces. Hein zal Alan Jope vervangen, die in september 2022 zijn voornemen aankondigde om met pensioen te gaan bij Unilever.

Hein is momenteel CEO van het wereldwijde zuivel- en voedingsbedrijf Royal FrieslandCampina en werd in oktober vorig jaar niet-uitvoerend bestuurder van Unilever. Hij begint op 1 juli 2023 als CEO van Unilever, na een overdrachtsperiode van een maand.

Hein is een zakelijk leider met een uitstekende staat van dienst bij meerdere toonaangevende bedrijven in de consumptiegoederenindustrie. Als CEO van Koninklijke FrieslandCampina, een bedrijf met een omzet van € 11 miljard dat actief is in meer dan 40 landen, heeft hij aanzienlijke veranderingen doorgevoerd in het portfolio en de organisatie.

Voordat hij in 2014 als CFO bij Koninklijke FrieslandCampina in dienst trad, werkte Hein meer dan tien jaar bij H.J. Heinz – in een periode van grote veranderingen bij het bedrijf – in de VS, Europa en Azië. In zijn laatste vier jaar bij Heinz was hij gevestigd in China, waar hij leiding gaf aan een turnaround van de Asia Pacific zone. Hein begon zijn carrière in de financiële wereld bij Unilever, voordat hij bij Koninklijke Ahold NV ging werken.

Unilever-voorzitter Nils Andersen zei: “We zijn verheugd Hein te verwelkomen als onze nieuwe Chief Executive, na een uitgebreid, wereldwijd zoekproces. Hein is een dynamische, waardengedreven zakelijk leider met een gevarieerde achtergrond van ervaringen en een uitstekende staat van dienst in de wereldwijde consumptiegoederenindustrie. Hij beschikt over uitzonderlijke strategische capaciteiten, bewezen operationele effectiviteit en sterke ervaring in zowel ontwikkelde als opkomende markten. De Raad van Bestuur ziet ernaar uit dat Hein het volledige potentieel van Unilever realiseert als een winnende onderneming die groei op lange termijn en waarde voor al haar stakeholders oplevert.”

“Ik wil deze gelegenheid ook aangrijpen om Alan te bedanken voor zijn leiderschap van Unilever. De veranderingen die hij heeft doorgevoerd in de strategie, structuur en organisatie van de onderneming maken Unilever veel beter gepositioneerd voor succes. Alan zal tot eind juni leiding blijven geven aan Unilever. Hij gaat met pensioen na een geweldige carrière van 37 jaar bij ons bedrijf.”

Hein zei: “Ik ben zeer verheugd dat ik ben benoemd om leiding te geven aan Unilever. Het is een bedrijf met een indrukwekkende wereldwijde aanwezigheid, een sterke merkenportefeuille, een getalenteerd team en een benijdenswaardige reputatie als leider op het gebied van duurzaamheid. In mijn tijd als lid van de Raad van Bestuur ben ik alleen maar meer overtuigd geraakt van de kracht van Unilevers fundamenten en haar duidelijke groeipotentieel. Ik zal me er sterk op richten om samen met het Unilever-team de bedrijfsprestaties te verbeteren, terwijl we miljarden mensen over de hele wereld die dagelijks Unilever-producten gebruiken bedienen.”

Er zijn geen additionele aangelegenheden die krachtens 9.6.13R van de UK Listing Rules openbaar gemaakt dienen te worden.

Bron: Unilever

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie