Uitbreiding assortiment motorstarters en -beveiligingen met push-in klemmen

Push-in klemmen

Powermanagementbedrijf Eaton breidt zijn assortiment motorbeveiligingsschakelaars en magneetschakelaars uit met nieuwe modellen met Push-in klemmen. De PKZM0 en PKE motorbeveiligingsschakelaars in het vermogensbereik tot 32A en de DILM en DILA magneetschakelaars tot 38A zijn nu ook verkrijgbaar met uiterst efficiënte Push-in klemmen. Push-in klemmen verkorten de bedradingstijd van deze componenten met 50 procent, in vergelijking met conventionele schroefklemmen.

Daarnaast biedt Eaton ook overeenkomstige MSC motorstartercombinaties met Push-in-aansluitklemmen, waarmee de installatie- en bedradingskosten nog verder kunnen worden teruggedrongen.

De Push-in technologie biedt machinebouwers en systeemintegratoren een aantal voordelen, waarvan de belangrijkste de vereenvoudigde handmatige montage is: de met adereindhulzen afgewerkte, massieve of ultrasoon gelaste kabel hoeft alleen maar in de klem te worden gestoken, wat met één hand en zonder gereedschap kan worden gedaan. In vergelijking met conventionele schroefklemmen kan de aansluittijd zo tot 50 procent worden verkort. Zelfs in vergelijking met drukveerklemmen betekent dit een aanzienlijk tijdsvoordeel. Verbindingen met behulp van Push-in-terminals zijn veilig en onderhoudsvrij, zelfs onder zware omgevingsomstandigheden en trillingen. Daarom verschuift de markt van op gereedschap gebaseerde drukveerklemmen naar gereedschapsloze Push-in klemmen. Bovendien is de Push-in technologie bij uitstek geschikt voor geautomatiseerde bedrading en daardoor bijzonder toekomstbestendig.

Met de nieuwe Push-in apparaten uit het motorstarterassortiment van Eaton kunnen machinebouwers en systeemintegratoren direct van deze voordelen profiteren: Dankzij de identieke footprint kunnen apparaten met schroef- of Cage-klemmen eenvoudig worden vervangen zonder dat de DIN-rail of schakelkast opnieuw hoeft te worden ontworpen. De nieuwe motorbeveiligingen beschikken over dezelfde goedkeuringen en certificeringen als de modellen met schroefklemmen, waaronder bijvoorbeeld UL Type E. Bovendien is er ook een versie van de motorbeveiligingsschakelaar PKZM0 beschikbaar waarbij de voedingsklemmen voorzien zijn van schroefklemmen, terwijl de uitgaande klemmen voorzien zijn van Push-in klemmen. Dit maakt het zeer eenvoudig en kosteneffectief om meerdere apparaten via een driefasige kamrail te voeden en tegelijkertijd de voordelen van de Push-in technologie ten volle te benutten.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie